Siyaset, millete hizmet etmenin bir mekanizması ve temelidir.Her siyaset adamı belli kaidelere uyum göstererek millete hizmeti yerine getirirken yaptıklarına, söylediklerine ve hareket tarzlarına seçmenlerini inandırmak durumundadır. Yine siyasetçi, güvenilir, inanılır, adil ve davranışları ile insanlara örnek bir kişilik sergilemek durumunda olmalıdır. Geçmiş zamanlardaki siyaset anlayışı günün koşullarına göre gerekli uyumu sağlamak ve kişilerin de buna uyumlu olmaları düşünülmelidir. Siyaset adamı kendisinin gerçekleri ifadede yalanlardan azade ve hizmetlere katkıda, olanlara sadık kalmada ve karşı olmaktan uzak durmalıdır. Bu güne kadar millete yapılan hizmetlerden tek birisi muhalefet tarafından uygun bulunmamakta, birçok hizmetleri gerektiren karar ve kanunlar mevcut muhalefet tarafından yargıya taşınmakta ve iptali istenmektedir. Bu davranış muhalefete olan güveni sarsmaktadır.
Bu gün meclisin ilk açılışında Suriye’ye karşı gelecekte silah kullanma ve her hangi bir saldırıda savunma ve savaş için yetki teskeresinin oylanmasında mevcut muhalefet, aslında iktidardan daha çok halkımızın ve ülkemizin savunması ve gerekirse saldırı için istenenin yapılmasında istekli olması gerekirken hemen tenkide başvurup, biz savaş istemiyoruz, barış istiyoruz ifadeleri ile karşı çıkarak aleyhte oy kullanacaklarını belirtmişlerdir. Bir defa, bu teskere bir savaş için değil, bir saldırı karşısında karşılık vermek için gereken bir izin isteme yetkisidir. Buna karşı olanların amacı mevcut siyaseti sulandırmaktan başka bir düşünce taşımamaktadır. İlgili bir teskerenin savaş olmadığını, gerekirse iznin verilmesini ifade eden bir arzu olduğunun bilinmesi gerekirken buna karşı olmak işi bilmemek olarak düşünülmelidir.
Bunun yanında, ilk okullardan andın kaldırılmasına karşı olanlar da başka bir tenkit bulamadıklarından konuyu gündemde tutmak ve siyaseti sulandırmaktan başka bir düşünce içinde olmadıkları görülmektedir. Aslında, muhalefette bazı gerçeklerin karşısında yapıcı olmak, olanlara güveni arttırmakta olduğu bilinmelidir. Bir okulda çeşitli etnik guruplardan öğrenci olduğu düşünülerek tek bir gurup için bir söz kullanmanın hatalı olacağı düşünülmelidir. Bunun idraki içinde olmayanlar dış ülkelerde bulunan ailelerin çocuklarının bulunduğu okullarda, örnek verecek olursak, ben Alman’ım dedirtilmesini ister misiniz deseler ne yaparsınız? Ever derseniz ve buna karşı olmazsanız insanlar arasında ve ülkemizde bulunan etnik guruplar arasında nasıl adaleti sağlayabilirsiniz? Bazı hatalı olan ve geçmişten gelen yanlışların düzeltilmesine çalışmalısınız. Zaman içinde orta okullardan kaldırıldı ve buna karşı olmadınız. Şimdi ilk okullardan kalkmasına birçok bahane ile karşı oluyorsunuz. BU davranış gerçeğe uygun düşmemektedir. Bir öğrenci içinde bulunduğu bir sınıfta andın okunması sırasında, örnek vermek gerekirse, ben Alevi’yim veya ben Kürdüm diye bağırsa ne cevap verirsiniz. Bununla aslımızı ve Türklüğümüzü kimseler elimizden alamazlar. Böyle küçük işlerle siyasete kir katmayınız ve siyaseti sulandırmayınız.
Yıllardır bir baş örtüsü konusunu gündemde tutuyor ve onunla siyaset yapıyoruz.Bunun da bir kişi özgürlüğünü inkar ediyor ve bunun yanında da baş örtüsünün resmi kıyafet içinde görev yapanlar ile hakim ve savcıların baş örtülü olamayacaklarına da bir kulp takarak bazı kişiler, efendim ilgili yerlerde resmi kıyafet ve adliyelerde görevli memurlar baş örtüsü ile çalışabilecek mi ifadesini gündeme getirerek konuyu dallandırmağa çalışmaktadırlar. Buna da siyaseti sulandırma denir. Bu gibi ifadeler ilgili, yetkili, bilgili ve özellikle de görevli bir vekil tarafından söylenmesi yakışık almamaktadır. Aleyhte söz aramak havayı bulandırmak, zamanı boşa harcamak, ilgilileri meşgul etmek anlamına gelmektedir.İsim olarak verilmiş olanlar takamaz ve diğerleri elbette baş örtüsü kullanabileceklerdir.
Bütün şair ve büyük mütefekkirlerin yazı ve şiirlerinde hiçbir zaman etnik ayrımın gündeme getirilmediği akıldan çıkarılmamalıdır. Zira, bu insanların şiirlerini okumuş iseniz oralarda vatan savunmasında “Bu vatan kimin, dur yolcu gibi şiirler ve buna benzer niceleri” hiçbir zaman etnik ayrım yapılmamış ve vatan savunması, istiklal savaşı birlikte verilmiş, kazanılmıştır. Bunları unutmamalısınız. Siyaseti şahsınıza yakışır biçimde yapmaya gayret gösteriniz. Halkımızın takdirlerini sizler için kullanmasına fırsat veriniz. Tüm ilgililere başarılar diliyorum.