Kahraman Kartal Rizespor'un 1977-1978 sezonunda başlayan çıkışı Karadeniz fırtınasını andırıyordu. Yönetiminden taraftarına, futbolcusuna kadar herkes başarı için kenetlenmişti. Âmâ içlerinde adı gibi kahraman olan bir futbol emekçisi vardı ki Rizeliler'in büyük sevgisini kazanmıştı. Kahraman Kartaloğlu Beşiktaş'tan ayrılarak İkinci ligdeki Rizespor için ter döküyordu artık. Annesi Rizeli, babası Trabzonlu, eşi Rize-Pazarlı olan Kahraman Kartaloğlu, Rizespor tarihi boyunca en istikrarlı kramponlarındandır.
Forma kalmadı, Vefalı olamadı
Kahraman Kartaloğlu, 1949 yılında İstanbul'da doğdu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Kartaloğlu futbola çok küçük yaşlarda başladı. Vefa Kulübü'ne futbolcu denemeleri vardı, oraya katıldı. Kendisine forma kalmadı denilerek geri gönderildi. Ağlayarak Vefa stadını terk etti. O sezon bir Haydarspor amatör takıma dahil oldu. 1 yıl oynadıktan sonra 1966 yılında 1. Amatör Taçspor'a transfer oldu. Burada da İki sene futbol oynadıktan sonra askere gitti. Ankara Hava Gücü’nde 2 sene top oynadı
Kahraman'ı Baba Hakkı Beşiktaşlı yaptı
Teskeresini aldığı zaman Boluspor ile anlaştı. İstanbul'da yapılan zaman bir turnuva maçını Beşiktaş’ın efsane ismi Baba Hakkı da izliyordu. O gün 4 gol attı. Goller birbirinden güzeldi. Baba Hakkı 'hemen bu çocuğu kulübe getirin' demiş. Kendisini Beşiktaş'ta bulunca Bolu'yu unuttu. 1971-1972 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu. Yedi yıl sonra Rizespor 2. ligde iken kendisine transfere teklifinde bulunur. Oysa Beşiktaş ile mukavele yapmıştı. Buna rağmen yoğun ısrarla sonucu Rizespor'a transfer oldu. Rize'de 4 mükemmel yıl geçirdi. Rize'yi, Rizelileri çok severdi.
Rizespor 1977-1978 sezonunda averajla şampiyonluğu kaçırır. Bir yıl sonra 6-7 puan farkla 1. Lige çıkar. 1. ligde ilk yılında mükemmel bir sezon geçirir. Sezonu 5. olarak bitirir. İkinci yıl Rizespor adeta küme düşürülür. Dört yıldan sonra İstanbul'a Vefa'ya döndüğü zaman yaşı 33 olmuştu. 5 yıl Vefa, 2 yıl da Silivrispor'da oynadıktan sonra BJK forması altında 1988'de futbola veda eder. 1990'da antrenörlük hayatı başlar. 5-6 sene 3. lig, dört sene Beşiktaş'ta altyapı grup hocalığı yapar. Türkiye'de bütün şampiyonlukları yaşamış bir spor hayatı vardı, Yılın sporcusu unvanı, gümüş kupalar ve daha başarılara imza attı..
Rizespor'da ve Rize'de güzel günler yaşadım
Kahraman Kartaloğlu, Rize’de ki günlerini şöyle anlatıyor:1977 Rize'ye geldiğim zaman eski futbolculardan Şenol ağabeyi gördüğümde hayırdır kahraman deyince, transfer oldum Şenol ağabey dedim. Kendisi de bana hayırlı olsun dedi. Sezon başında bana kaptanlık verdiler. Ben yanlış olur dedim ve kaptanlığı kabul etmedim. Sonra hak ettiğim günlerde takım kaptanı oldum. Bir sezon averaj ile kaçırdığımız şampiyonluk bu şekilde kapattık. 2. sezon ise hocamız Gürsel Aksel'i kaybettik ve mezarının başında ona arkadaşlarımla birlikte şampiyonluk sözü verdik ve yerine getirdik. Son iki sezonda 1. ligde geçtikten sonra İstanbul'a dönüş yaptım. Rizespor'da Çalıştığım hocalar Erdoğan Gürhan, Kadri Aytaç, Turgut Halil Güngördü, Cevdet Soyluoğlu, Gürsel Aksel, Turgut Kafkas ve Zeynel Soyuer.
İstanbul'da mütevazi bir yaşam sürdüren Kahraman Kartaloğlu Volkan ve Okan isminde iki Söyleşiler 365 erkek çocuğu babasıdır. Bir yaşına basan torunu Emir' i ilerde bir futbol yıldızı yapmak şimdiki hedefi. Kahraman Kartaloğlu şimdilerde bölgesinde kapanan amatör spor kulüplerini yeniden hayata geçirip gençleri kötü yollardan kurtarmanın mücadelesi içerisinde. Bu çalışmalarında Sıcak Yuva Vakfı ile birlikte hareket ediyor.
KAYNAK: ‘’Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi’’ Fatih Sultan Kar.