Düşen vaka sayıları sevindirdi
09.03.2021 - 09:56KORONAVİRÜS haritasında ‘yüksek risk’ grubunu temsil eden turuncu renkte yer alan Bolu'da, alınan tedbirlerle birlikte koronavirüs vaka sayıları 100 binde 83.10'dan, 68.30'a düştü.
- 0
- 0
- 778
KORONAVİRÜS haritasında ‘yüksek risk’ grubunu temsil eden turuncu renkte yer alan Bolu'da, alınan tedbirlerle birlikte koronavirüs vaka sayıları 100 binde 83.10'dan, 68.30'a düştü.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki doğa harikası Ayder Yaylası koronavirüs salgını nedeniyle son yılların en sessiz günlerini yaşıyor.
KARADENİZ Bölgesi'nde 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesinin pandemi sonrası bölge turizmine doping etkisi yapması bekleniyor.
BOLU Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde görevli akademisyenlerin yaptığı araştırmaya göre pandemi döneminde Türkiye'de gıda israfının azaldığı ortaya çıktı.
RİZE'nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm kapsamında dağ yamacının içerisine 1732 araçlık otopark inşaatı sürüyor.
Rize'nin Hemşin ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, proje kapsamında inşa edilecek 12 bloktan 8'inin tamamlandığını belirterek, "İnşallah buradaki dönüşümü tamamlayıp Hemşin'i, Türkiye'nin en cazip ilçelerinden birisi haline getireceğiz" dedi.
TÜRKİYE'de koronavirüs salgınının ardından başlayan kısıtlamalar sonrası vatandaşların dağ ve hobi evlerine olan ilgisi arttı. Tokat'ın Almus ilçesinde baraj gölü kenarında kurulan bungalov evler bu süreçte çok sayıda kişi tarafından ziyaretçi edildi.
Giresun'da, tarihi mekanlarda, sahillerde ve çeşitli noktalarında uygulanan turizme yönelik projelerle kentin turist potansiyelinin artırılması hedefleniyor.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB= Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Rize Valisi Kemal Çeber'i makamında ziyaret etti.
Restorasyonu tamamlanan Beyoğlu'ndaki tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi kapılarını açıyor.
Artvin’in en büyük festivali ve en önemli turizm kaynağı olan boğa güreşlerine hazırlanan boğa sahipleri, boğaları ile adeta bebek gibi ilgileniyor.
Güvenli Okul projesinin mimarı olan, bir dönem Rize'de de görev yapan emekli emniyet müdürü Osman Öztürk’ün, yeni şiir kitabı ‘La Densıdad De La Noche / The Heavıness Of The Nıght / Gecenin Ağırlığı’ İspanya’da çıktı.
Samsun'un kültürel değerlerinden Subaşı Meydanı, tarihi dokusuna yeniden kavuşturularak turizme kazandırılacak.
Yurt dışında eğitimi sonrası bir süre turizm işletmelerinde çalışan ve üç dil bilen 26 yaşındaki Ercan Paylan, kariyerini bırakıp memleketi Giresun’a dönerek, baba mesleği fırıncılık yapıyor.
Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Suat Tural, Türkiye'deki 11 bin 279 rehberin 8 bin 930'unun, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çalışamadığını belirterek, çözüm önerilerini dile getirdi.
Türkiye'de son yağışlarının ardından bazı yerlerde kar kalınlığının insan boyunu aştığı, bazı yerlerde de 1 metrenin üzerine çıktığı belirlendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinema sektörüne 1 milyon 782 bin liralık destek kararı aldı.
Rize'de dünden beri aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde 220 köye ulaşım sağlanamıyor.
Tarihi unsurları ve doğal güzellikleriyle Giresun'un en çok ziyaret edilen yerlerinin başında gelen Giresun Kalesi'nde toprak altında ve çalılıkların arasında kalan surların bir bölümü görünür hale getirildi, üç mağaranın girişi ise temizlendi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanının dünyanın sayılı mühendislik örneklerinden biri olduğunu, 2,8 milyon metrekare deniz dolgusu üzerine inşa edilen havalimanının yıl sonunda hizmete açılacağını bildirdi.
