40'ıncı Kafkasör Festivali, boğa güreşleriyle sona erdi
23.08.2021 - 10:38Artvin'de bu yıl 40'ıncısı gerçekleştirilen 'Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali', boğa güreşleriyle sona erdi.
- 0
- 0
- 1320
Artvin'de bu yıl 40'ıncısı gerçekleştirilen 'Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali', boğa güreşleriyle sona erdi.
TRABZON’da jandarma ekiplerince durdurulan otobüste, yasa dışı yollarla yurda giriş yaptığı belirlenen 7’si Afganistanlı 9 kaçak göçmen, yakalandı.
GÜMÜŞHANE sınırlarında, yeşil doğası ve temiz havasıyla ilgi gören 2 bin 140 rakımlı Taşköprü Yaylası, gelişigüzel atılan moloz ve evsel atıklar nedeniyle çöplüğe dönüştü.
Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulübü (KDRK) tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği sona erdi.
Cumhuriyet tarihinin "suçtan elde edilen gelire" yönelik ilk tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda haklarında gözaltı kararı verilen 92 şüpheliden 76'sı gözaltına alındı.
Bartın'ın Hasankadı beldesinde ormanlık alanda keşfedilen şelale için belediye çalışma başlattı.
Karadeniz'de çay ve fındık hasat sezonu ile birlikte başlayan göçlerle koronavirüs vakaları yeniden artışa geçti.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi’nin geçtiğimiz günlerde yapılan 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda Başkanlığa seçilen Taner Yelkenci, ilk toplantısında yönetim kurulu görev dağılımını gerçekleştirdi.
Türkiye'de son 24 saatte 22 bin 898 kişinin testi pozitif çıktı, 91 kişi yaşamını yitirdi. Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan toplam aşı miktarı saat 23.15 itibarıyla 73 milyon 839 bin 405'e yükseldi.
Türkiye'nin sıcaklardan kavrulduğu yaz aylarında, Rize’nin İkizdere Vadisi'nde yaylalarda soğuk hava nedeniyle evlerde soba yakılıyor, yaylacılar kazak ve mont giyiyor.
Rize’de, Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği başladı.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde üretilen balıklar dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.
Rize’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda üretilen ‘Ayder Balı’nın tanıtımı için satış yeri ve müze kuruldu.
GÜMÜŞHANE’nin Taşköprü Yaylası'nda define kazısı sonucu yok olan ve eylem planı kapsamında eski haline döndürülmeye çalışılan, Buzul Çağı’ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl, berraklığına kavuşamadı. Çamurlu haliyle göl, eski dokusundan uzak görünüme büründü.
Trabzon'un Tonya ilçesinde yeğeninin ölümünden sonra küstüğü köyüne dönmeme kararı alıp, 37 yıldır Karakısrak Yaylası'nda yaz- kış tek başına yaşayan ve yörede ‘Robinson Nine’ olarak tanınan Fadime Kayacı'nın (87) hayatı belgesel oldu.
Rize'de bu yıl hayata geçmesi hedeflenen 'Çay Çarşısı Projesi’nin yüzde 85’i tamamlandı.
Rize’nin turizm değerleri arasında yer alan İyidere ilçesinde ki Pileki mağarasında aydınlatma sitemi yenilendi.
İklim değişikliği, küresel anlamda en büyük tehlike haline gelirken, sıcaklıkların küresel ortalamadan yüzde 20 daha hızlı arttığı Akdeniz'in, dünyanın en hızlı ısınan denizi haline geldiği belirtildi.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) 141. Yönetim Kurulu Toplantısı, Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında Artvin'de yapıldı.
Rize'de, "Aracınla gel, eğlenceye katıl" sloganıyla başlatılan "Arabalı Sinema Gecesi" etkinliğinin ikincisinde sinemaseverler "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filmini seyretti.
