Türüt: Rize’nin Turizm Master Planını Çıkartıyoruz

Türüt: Rize’nin Turizm Master Planını Çıkartıyoruz

  • 2
  • 0

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, turizm alanında önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek Rize’nin turizm master planı çıkarttıklarını söyledi.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, beraberinde Başkanvekili Rasim Çorbacı ve Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Ali Çapoğlu ile birlikte Rize Takip Gazetesi'ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında gazeteci Aytekin Kalender ile bilgi alışverişinde bulundular. Ziyarette Rize genelinde sürdürülen yatırımlar konuşuldu.

Rize’nin coğrafyasının genellikle engebeli dağlık olduğunu belirten Türüt, “İlimizde köy, yayla, mücavir alanlarında maalesef imar planlarımız yok. Bunlarla ilgili çalışmalara hız verdik. Rize turizmin gelişmesiyle birlikte artık imar planlarımızı tamamlamamız gerekiyor. Bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İkizdere’nin Meles ve Ovit, Ardeşen’de Deremezra ve Güneysu’da ki Handüzü Yaylalarında turizm master planı çalışmalarımızı dünyaca ünlü bir firma ile beraber yürütüyoruz. Bu çalışmaları önümüzdeki aylarda bitireceğiz. İstiyoruz ki gelişi güzel yapılaşma olmasın. Geleceğimiz turizmde olduğunu düşünerek ona göre hareket ediyoruz. Bu bölgelerde yapılacak turizm yatırımlarına bir altlık oluşturacak çalışma ortaya çıkacak. Tüm köylerimizin tabelalarını yöresel mimariye uygun şekilde tek tip olarak yenileceğiz. İçinde quar kod ile yer bildirim sisteminin olacağı bu tabelaların ahşap olması için düşüncelerimiz var. Tasarımlar üzerinde çalışılıyoruz. Tarihi camilerimizin restore ediyoruz. Tarihi değeri olan bir çok yapıyı turizme kazandırma için çalışmalarımız var. Yayla yollarımızı iyileştirme çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Ayrıca turizm beldelerinde kaçak yapılar ile mücadelelerimiz sürüyor. Bölgemize uymayan mimarilere izin vermiyoruz, vermeyeceğiz. Belirlediğimiz tip modeller üzerinde yapıların inşa edilmesi için gayret ediyoruz. Geleceğimizin en önemli ekonomik argümanlarından olan turizm konusunda hassas çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Haber :

Yorum Yap

Husumetlisini atölyede bıçakla ağır yaraladı

Husumetlisini atölyede bıçakla ağır yaraladı

  • 0
  • 0
Bahçede yakalanan yılan doğaya salındı

Bahçede yakalanan yılan doğaya salındı

  • 0
  • 0

Ardeşen hangi yıl ilçe olmuştur?