Tren kazasında 36 kişi hayatını kaybetti
01.03.2023 - 18:07Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 66 kişinin yaralandığı bildirildi.
- 3
- 0
- 1870
Yunanistan'da meydana gelen tren kazasında 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 66 kişinin yaralandığı bildirildi.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavları ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencileri, Mehmetçik tarafından kurulan çadırlarda eğitim görmeye başladı.
Eski Başbakan, Necmettin Erbakan’ın vefatının 12. yılında Rize'de anıldı.
Rize'de sosyal medya fenomenleri Muhammet Ermiş, Caner, Tamer Karataş ve Taşkın Altunkaya deprem bölgesindeki çocukları bir nebze olsa da mutlu etmek adına yola çıktı.
Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (RSMMMO) Başkanı Davut Bilgin, ülkede yaşanan deprem felaketi nedeniyle '1 Mart Muhasebeciler Günü' ve '1-7 Mart Muhasebe Haftası' etkinliklerinin bu yıl için iptal edildiğini duyurdu.
Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, “İlk hesaplarımıza göre toplamda tüm sektör olarak 20 milyar TL’nin üzerinde hasar ödeyeceğimizi tahmin ediyoruz.” dedi.
Şirketlerin yurt dışından satın aldıkları malları Türkiye'ye getirmeden yine yurt dışında satarak elde ettikleri kazancın yarısı beyannamede gösterilerek kurum kazancından indirilebilecek.
Hatay'ın Antakya ilçesinde saat 10.20'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili 27-28 Şubat Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 45 bin 89 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tecrübelerimizi ve karşılaştığımız engelleri göz önüne alarak kentsel dönüşüm projelerini mümkün olan en kısa sürede bitirecek bir modele yöneleceğiz." ifadelerini kullandı.
Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Aslen Rizeli olan başarılı dizi ve filmlerdeki performanslarıyla tanınan genç oyuncu Hafsanur Sancaktutan, bu defa tarzıyla gündem oldu.
Rize Valiliği'nin öncülüğünde depremin ikinci günü hemen uygulamaya konulan ‘www.rizetekyurek.net' internet sitesinin ülkemizde yardımlaşma çağrısına örnek olmasının ardından diğer il Valilikleri de projeyi örnek alarak benzer çalışmalar yaptılar. AFAD Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan “Evim Yuvan Olsun” kampanyası için de önemli bir örnek teşkil etti.
Bakan Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki hasar tespit çalışmalarında, 582 bin bağımsız bölüm ve 202 bin binanın acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteğiyle bölgeye giden araştırmacılar saha raporlarını hazırlıyor.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) heyeti, Dubai'de iş insanlarıyla 200'ü aşkın görüşme gerçekleştirdi.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin oda ve borsa temsilcileriyle Gaziantep'te bir araya geldi.
Bursa'nın İnegöl ilçesinde, çiftçilere ürünlerini saklama ve pazarlama kolaylığı sağlamak için belediye ve çiftçilerin işbirliğiyle oluşturulan Üreten Çiftçiler Kooperatifine ait soğuk hava deposunda kurulan güneş panelleriyle enerji üretimi, testlerin ardından başlayacak.
