Cumhurbaşkanı Erdoğan:Bu ülkenin yeni acılara tahammülü yok
28.02.2023 - 16:02Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulundu.
- 0
- 0
- 665
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulundu.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta devlet destekli tarım sigortası başvuru süresinin 3 Mart 2023 tarihine kadar uzatıldığını hatırlatarak üreticilerin bu son şansı iyi değerlendirmelerini istedi.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kurulan bin kişilik çadır kentte, Rize Valiliği ve Rize Belediyesinin katkıları ile çocuklar hem eğlendiriliyor hem de adaptasyon süreci için eğitim veriliyor.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Arif Mete başkanlığında gerçekleştirildi.
AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dün meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki artçı depremde 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 140 kişinin yaralandığını açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'de sağlık altyapısının desteklenmesi için 392 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada bu kadar geniş bir alanda, bu kadar çok nüfusun etkilendiği, bu kadar büyük bir felakete maruz kalıp da bizim kadar hızlı toparlanabilecek bir başka ülke olmamıştır ve yoktur." dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından başıboş köpek sorunu ile mücadele için ilçe belediyelerine yönelik eğitim programları gerçekleştirildi.
Dünya genelinde bugüne kadar tespit edilen 6 binden fazla nadir hastalık türünün yüzde 70'inin çocukları etkilediği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu asla kalıcı olarak terk etmeyin. Yıkılan her konutun daha iyisini, güzelini, güvenlisini, yenisini yapıp vereceğiz." dedi.
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti.
Malatya'da saat 12.04'te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile depremzede çocuklara moral ziyaretinde bulundu.
Animasyon Film Yapımcıları Derneği (ANFİYAP), deprem bölgesinde 3-9 yaş arasındaki çocuklara yaklaşık 15 bin oyuncak dağıttı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, depremzede arıcılara zarar gören kovanların adedi kadar arılı kovan desteği sağlayacak.
Borsada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artan risk algısıyla dalgalı bir döneme girilirken, alınan önlemlerle dengelenme çabalarının öne çıktığı gözlemleniyor.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketiyle ilgili açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 374’e yükseldiğini açıkladı.
