Rize Örnek Oldu

Rize Örnek Oldu

  • 5
  • 1

Rize Valiliği'nin öncülüğünde depremin ikinci günü hemen uygulamaya konulan ‘www.rizetekyurek.net' internet sitesinin ülkemizde yardımlaşma çağrısına örnek olmasının ardından diğer il Valilikleri de projeyi örnek alarak benzer çalışmalar yaptılar. AFAD Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan “Evim Yuvan Olsun” kampanyası için de önemli bir örnek teşkil etti.

Ülkemizi derinden sarasıdan ve 11 ilde hasara yol açan depremin ardından yardımlar ve taleplerin toplanması için Rize Valiliği öncülüğünde kurulan ‘https://rizetekyurek.net/’ sitesi ülkeye örnek oldu.

Deprem sonrasında oluşan yardım taleplerinin toplu ve düzenli bir şekilde organize edilmesi adına Rize Valiliği öncülüğünde uygulamaya konulan ‘rizetekyurek.net’ sitesi ile birlikte hem bölgeye gidecek yardımlar hem de deprem bölgesinden gelen talepler tek bir noktada toplandı. rizetekyurek.net sitesinde yer alan “Gönüllü Ol, Konaklama Yerim Var, Rize’ye Gelen ve Giden Araçlar, Misafir Depremzede İhtiyaç Formu, Deprem Bölgesinden Rize’ye Gelmek İstiyorum” başlıkları altından talepler toplanarak ilgili birimlere yönlendirilmektedir. Sitenin aktif olmasıyla birlikte vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmesi ve yardımların organize bir şekilde yapılması önemli bir örnek teşkil etti.  Bakanlıklar da Rize örneğini alarak kurdukları site üzerinden yardımları toplamaya başladı.

Valilik tarafından kurulan site üzerinden valiliğe çok sayıda vatandaş müracaat ederek yardım talebinde bulundu. Evler ve otellerin depremzedelere açılmasına vesile oldu. Gönüllüler bu platform üzerinde toplanarak karmaşadan uzak düzenli hale transferi sağlanmış oldu.

Bu doğrultuda Rize iline deprem bölgelerinden gelen depremzede sayısı 4 bin 224’e ulaşırken, Rize’den deprem bölgesine 217 kamyon ve 251 tır malzeme gönderimi sağlandı. İlimizde oluşturulan yardım toplama noktaları ve Rize Gençlik Merkezinde oluşturulan sistem ile ilimize gelen depremzede vatandaşlarımız tüm ihtiyaçları eksiksiz karşılanmış oluyor. Bu organize ve koordinesi için Rize Valisi Sayın Kemal Çeber’e teşekkür ederiz.

Dilek Onay Can
tekbayrak.com

 

Haber :

Yorum Yap

Bin litre etil alkol ele geçirildi, 1 zanlı gözaltına alındı

Bin litre etil alkol ele geçirildi, 1 zanlı gözaltına alındı

  • 0
  • 0
Trabzon'da sağanak etkili oldu

Trabzon'da sağanak etkili oldu

  • 0
  • 0

Rize'de akarsu sporları için ön plana çıkan dere hangisidir?