Karadeniz Askoroz Deresiyle buluşacak
03.08.2023 - 10:31Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Taşlıdere Mahallesinde projelendirilen rekreasyon çalışmalarının ilk etabının bitmek üzere olduğunu söyledi.
- 0
- 0
- 5182
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Taşlıdere Mahallesinde projelendirilen rekreasyon çalışmalarının ilk etabının bitmek üzere olduğunu söyledi.
Trabzon Büyükşehir bünyesinde bulunan resmi mezarlık sayısının 3 bin 500’ü aştığı, hedefin birçok mahallede yer alan resmi mezarlık sayısını her mahalleye yaymak olduğu kaydedildi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin yürüttüğü ve Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen "Inspire Creativity" projesi, yaratıcı profesyoneller arasındaki beceri ve işbirliğini artırmayı amaçlayan projede etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Doğu Karadeniz Havza Yönetim Heyeti 2023 Yılı Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Artvin'de Çoruh nehri üzerine inşa edilen Yusufeli Barajı elektrik üretimi için geri sayıma başladı. Barajda su seviyesi 185 metreyi aşarken, bu ay içinde ıslak testlere başlanacak.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı organize edildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "7. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmesi çalışmalarımızı, tarafları optimal düzeyde memnun edecek şekilde sonuçlandırmayı hedefliyoruz." dedi.
Trabzon’un Akçaabat ilçesi Düzköy Vadisi’nde yapılacak olan Küçük Sanayi Sitesi için alınan acele kamulaştırma kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.
Rize Belediyesi’nin Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) hayata geçirdiği çay çöpünden mangal kömürü üretim tesisinin çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştiriliyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TURKSAT-6A'nın uzaya fırlatılış tarihine ilişkin, "2024 Mart'ta TURKSAT-6A'yı da İMECE gibi başarıyla uzaya göndermeyi inşallah Allah nasip edecek" dedi.
2020 yılında ihalesi yapılan Rize Yağlıtaş Mahallesi Kentsel dönüşümü devam ediyor.
Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörü olarak 2028 yılı ihracat hedeflerinin 12 milyar dolar olduğunu, sektörün bilgi, donanım ve motivasyon olarak bu hedefi gerçekleştirecek güçte bulunduğunu bildirdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 1,5 milyon öğrencinin genel tarama test ve ölçümlerine katıldığını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hava yolu kargo yükünün bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 artışla 1 milyon 846 bin 483 tona ulaştığını bildirdi.
Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Çaykur Rizespor'un futbolcusu Benhur Keser, ilk kez forma giyeceği Süper Lig'de kalıcı olmayı hedefliyor.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Avrupa'da her şey kitap yakmayla başladı. Bu kitaplar da bugün olduğu gibi devlet gözetiminde yakıldı” dedi. Bakan Fidan, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin soruyu yanıtlayarak, “Ekim’deki meclisin açılmasıyla beraber hep beraber sürecin nasıl evirildiğini göreceğiz” ifadesini kullandı.
Depremin vurduğu İskenderun’da ailesiyle birlikte sığındığı çadırda üniversite sınavına hazırlanan Yusuf Yıldız, Türkiye 18’incisi olmayı başardı. Yıldız’ın şimdiki hedefi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girip doktor olmak...
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl Gümüşhane'nin Şiran, Kürtün ve Köse ilçelerine kurulan portatif yüzme havuzlarında çocuk ve gençler hem sıcak havalarda serinleme fırsatı buluyor hem de yüzmeyi öğreniyor.
Emekli olduktan sonra Türkiye’yi dolaşmaya karar veren Necip Kökerer, 21 günlük yolcuğunun ardından Rize’ye ulaştı.
Geçtiğimiz sezon zorlu bir mücadele sonucunda Çaykur Rizespor Süper Lig'e yükselen takım olmuştu. Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da devam eden Çaykur Rizespor transfer döneminde sessizliğini koruyor. Şu ana kadar iki genç oyuncu renklerine bağlayabildi.
