Rize Yağlıtaş Mahallesinde büyük değişim sona yaklaştı

Rize Yağlıtaş Mahallesinde büyük değişim sona yaklaştı

  • 1
  • 0

2020 yılında ihalesi yapılan Rize Yağlıtaş Mahallesi Kentsel dönüşümü devam ediyor.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Yağlıtaş mahallesindeki 476 konutun yapımının bitme noktasında olup, ikinci etap rezerv çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Rize Merkez Yağlıtaş Mahallesi'nde gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için 476 konutun ihalesi 2020 yılında yapılmıştı.

14 Temmuz 2020’de düzenlenen ihale ile inşaat çalışmalarına başlanıldı. 476 konutun yanı sıra 4 dükkân ve bir cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi de yer alıyor.

TOKİ, projeyi hızlı ve gönüllülük esaslı bir yaklaşımla yürütüyor ve çevre düzenlemeleri ile sosyal donatı alanlarına özel önem veriyor. Bu sayede nüfusun çeşitli kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap vermek ve yerleşim alanlarını modernize edilerek halka sunmak hedefleniyor.
Projenin mimari tasarımında, taş kaplamalar, geniş pencereler ve geleneksel Rize mimarisi ile uyumlu ahşap görünümlü cephe kaplamaları kullanılıyor. Bu sayede, binaların estetik bir görünüm kazanması hedefleniyor. Ayrıca, Rize Yağlıtaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, vatandaşlara dükkânlar, meydanlar, parklar, peyzaj alanları ve oyun ve spor alanları gibi nitelikli sosyal çevre olanakları sunarak daha yaşanabilir bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.

2. Etap Çalışmaları Başlıyor 
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Yağlıtaş Mahallesinde gerçekleştirilen 1. etap kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Bu süreç tamamlanır tamamlanmaz 2. etap olarak adlandırılan alandaki evlerin yapımına başlayacağız. Projelerin sonunda hak sahiplerine daha iyi konut ve yaşam alanları sunmuş olacağız. 1. etap geniş bir alanı kapsıyor ve şu anda takriben 90 dönümlük bir alanda uygulanıyor. Proje, işe alımlar tamamlandıktan sonra amaçlanan hedef, 2. plan olarak adlandırılan alandaki evlerin, gerekirse buradaki konutlara taşınmasını sağlamak ve bu şekilde Yağlıtaş'taki hak sahiplerine daha iyi konut imkanları sunmaktır” diye konuştu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Otomobilin çarptığı çocuk ağır yaralandı

Otomobilin çarptığı çocuk ağır yaralandı

  • 0
  • 0
Alikulov, özel maske ile idmanda

Alikulov, özel maske ile idmanda

  • 0
  • 0

Pidesi ile meşhur Rize ilçesi hangisidir?