Yaklaşık 250 metrelik bir yükseklikten dört kademede düşen şelalenin tamamını görmek neredeyse imkânsızdır. Sisin olmadığı günlerde bile şelalenin tepesi bulutlarla yarışıyor. Bulut Şelalesi’nin döküldüğü Tar Deresi’nin maceralı yolculuğu Kaçkar Dağları’nın yamaçlarından başlıyor.
Kaçkar dağ silsilesinin en önemli doruklarından biri olan Altıparmak (3492 m) zirvesinden eriyerek gelen kar suları, farklı dereciklerle birleşerek Tar Deresi’ni meydana getiriyor. Yüksek bölümlerde Derebaşı, Kaçkar ve Tolikçot adlarını alan Tar Deresi, yarenlik ettiği Hala Deresi’ne çabuk kavuşabilmek için hızla yol alıyor. Yukarı ve Aşağı Kaçkar yaylaları ile Lodiçur Yaylası’nı geçen dere çam, meşe, ıhlamur, kestane, gürgen ve çınar ağaçlarının egemenliğindeki orman örtüsüyle kaplı bir vadinin içine giriyor.
İrili ufaklı birçok dereciği bünyesine katan Tar Deresi’nin önemli kollarından biri, 2451 metrelik Seyran Tepe’den gelen Bulut Şelalesi'dir. Suyu metrelerce yükseklikteki uçurumdan aşağıya büyük bir gürültüyle düşüyor.
Kestane balı satıcılarının tezgâh kurduğu Tolikçot ayrımından başlayan 1800 metrelik güzergâh; bilgilendirme levhaları, dinlenme mekânları, kamp alanı, yürüyüş platformu, şelale göleti ve asma köprüsüyle gezginlerin hizmetine sunulmuştur. Tropik bir ormanda yolculuk ediyormuş duygusu yaratan bu kısa parkur şelaleye ulaşımı kolaylaştırıyor. Burada suyun insana huzur veren sesini dinleyip, göletin üzerinde yüzen nilüferleri seyrederek keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.