Pfizer'in Kovid-19 hapı 40-65 yaşlarındaki yetişkinlerde fayda göstermiyor
25.08.2022 - 15:24Pfizer'in geliştirdiği Kovid-19 hapının, 40-65 yaşlarındaki yetişkinlerde çok az veya hiç fayda göstermediği ortaya çıktı.
- 0
- 0
- 660
Pfizer'in geliştirdiği Kovid-19 hapının, 40-65 yaşlarındaki yetişkinlerde çok az veya hiç fayda göstermediği ortaya çıktı.
Enerji kaynaklarını çeşitlendirme stratejisi kapsamında önemli adımlar atan Türkiye'de elektrik kurulu gücünün beşte birini "kara elmas" oluşturuyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılı yurt başvurularını başlattıklarını duyurdu.
Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç, tarım ürünlerinin ülke genelinde bakkallar üzerinden vatandaşlara sunulması gerektiğini belirtti.
Rize'de ‘Çayeli Koloti Peyniri’, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi.
Rize İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz, şehir genelinde işsizliğin en az olduğu dönemin yaz ayları olduğunu belirterek, Rize’de İŞKUR’a kayıtlı yaklaşık 24 bin işsiz bulunduğunu söyledi.
Rize’de sağlıksız çıkan ılıca suyundan su içmek için kuyruğa girdiler.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri sonrasında, 2022-2023 eğitim yılı için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin (RTEÜ) tercih edilirlik ve yerleşme oranı yüzde 96,7'ye yükseldi.
Rize'de 'şifalı ıIıca suyu' olarak bilinip, bazı kesimlerce faydalı olduğuna inanılarak tüketilen suda yapılan analizlerde, yüksek miktarda arsenik tespit edildi.
Rize'de yıllardır şifalı diye içilen Andon ılıca suyunun arsenik oranı 27 kat fazla çıktı.
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve "asrın felaketi" olarak tanımlanan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden 23 yıl geçti.
KARADENİZ Bölgesi'nde, 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki ‘Yeşil Yol’ projesine TEMA Vakfı tarafından açılan davada verilen ‘yürütmeyi durdurma’ kararı, Danıştay 6’ıncı Dairesi’nce yapılan değerlendirmeler sonucu kaldırıldı.
Üniversitelerin örgün lisans programlarında 11 bin 880 ve ön lisans programlarında 707 olmak üzere toplam 12 bin 587 kontenjan boş kaldı. Son sınıf düzeyinde tercih yapan 519 bin 123 adaydan 292 bin 499'u bir yükseköğretim programına yerleşti.
Rize’nin dünyaca ünlü Ayder Yaylasında eski mimariye ve kimliğe dönüşüm çalışmaları aralıksız sürüyor. Otopark ve bazı tesislerin inşasında sona yaklaşılırken mevcut konaklama tesislerinin yıkılarak biten tesislere taşınacağı belirtildi.
ÖSYM, 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre örgün yükseköğretim programlarında kontenjanın yüzde 98,09 dolduğunu, adayların yüzde 21,68'inin ilk tercihine yerleştiğini açıkladı.
Karadeniz'den ocak-temmuz döneminde yıllık bazda yüzde 101 artışla 46 milyon 461 bin 751 dolarlık Türk somonu ihraç edildi.
Rize'deki sinema salonlarında bu hafta 4 yeni film vizyona girdi.
RUSYA'da, 15 yaşında migren tanısı koyulan ve 14 yıldır ilaçlarla tedavi olan Gülnaze Kobilzhonova (29), çareyi Türkiye'de buldu.
Karadeniz Bölgesi’nin yüksek rakımlı yaylaları, ziyaretçilerine, yaz mevsiminde düşük nem ve sıcaklarda gezinti imkanı sunuyor.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki turizm merkezi Ayder Yaylası, ziyaretçilerini ağırlıyor. Yoğunluk yaşanan yaylada otel, pansiyon ve bungalovlardan yer kalmadı, yollarda uzun araç kuyrukları oluştu.
