Bakkallardan, Tarım Ürünlerinin Satışı İçin Öneri

Bakkallardan, Tarım Ürünlerinin Satışı İçin Öneri

  • 0
  • 0

Rize Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Galip Koç, tarım ürünlerinin ülke genelinde bakkallar üzerinden vatandaşlara sunulması gerektiğini belirtti.

Koç yaptığı yazılı açıklamada, Tarım Kredi marketleri yerine hali hazırda var olan bakkalların tarımsal ürünlerin satışı konusunda ihtiyacı karşılayacağını belirterek, "Sözlesmeli tarım ürünlerinin üzerine perakende satış fiyatı yazılmalı ve ülke geneli bakkal amcalarımızın satışına olanak sağlanmalıdır. Rize Bakkallar ve Bayiler Odası olarak göreve hazırız. Yeter ki vatandaşımız ve esnafımız için atılan adımlar samimi olsun. Vekillerimize konuyu defalarca aktardık, çözüm önerilerini sunduk. Hiçbir maliyet ve devletimize maddi yük getirmeyecek bu isteğimizin artık sonlanmasını bekliyoruz." dedi.

Üreticilere ve bakkal esnafına gerçek anlamda sahip çıkılmadan, artan gıda maliyetlerinin engellenemeyeceğini savunan Koç, şunları söyledi:

"Çiftçilerimizin ürünleri devlet eli ile toplanılıp üzerlerine tavsiye edilen satış fiyatı yazılarak ve  paketlenerek bakkal amcalarımız aracılığı ile vatandaşımızın kolaylıkla ulaşabilmesine olanak sağlanmalıdır. Piyasada dengeleyici ortama sebep olacak olan bu uygulamanın bir an önce gercekleşmesi elzemdir. Çiftçilerimizin ürettikleri mahsulleri vatandaşımızın hizmetine sunmak için bakkal amcalarımız göreve hazırdır. Çiftcilerimiz ve üreticilerimizin ürettikleri ürünler kooperatifler ve esnaf odaları ortak çalışması ile paketleme tesisinde ürünlerin üzerlerine tavsiye edilen perakende satış fiyatı yazılarak cüzi bir kâr oranı ile  sadece ülke genelindeki bakkallarımızın satışlarına imkân tanıyarak, ürünlerin vatandaşlarımızın kolaylıkla temin edebilmesine olanak sağlanmalıdır. Yeter ki bu gıda teröristleri aradan çıksın."

Esnaf odalarının göreve hazır olduğunu ifade eden Koç, "Herhangi bir maddi çıkar beklediğimizi belirtmek isteriz. Zaten mesleğimiz için herhangi bir maaş, huzur hakkı almadan görevimizi yerine getirmekteyiz. Hem vatandaşımızın hem çiftçilerimizin hem de bakkal esnafımızın desteklenmesine vesile olacak bu sistem üzerinde çalışılmalı ve bir an önce harekete geçirilerek, bu gıda teröristleri aradan çıkartılmalıdır. Her geçen gün sattığımız fiyattan ürün alamazken hem sermayemiz eriyor hem de vatandaşımız zorluk çekiyor. Artık artan fiyatların ve fırsatçılığı son bulması gerekiyorsa piyasanın dengelenmesi fiyat artışlarının son bulması gerçek anlamda isteniyorsa, devletimizin görevlileri hem esnafımız ve vatandaşımızın kanayan yarası olan bu fiyat artışları ile gerçek anlamda mücadele etmek istiyorsa Tarım Kredi marketleri kurmak yerine hazırda bulunan bakkal esnaflarımız aracılığı ile tarım ürünlerini vatandaşımız ile buluşturması elzemdir." diye konuştu.

Haber :

Yorum Yap

İsmet Satır: Barış Alper Yılmaz'ın sevinci maçın önüne geçti

İsmet Satır: Barış Alper Yılmaz'ın sevinci maçın önüne geçti

  • 0
  • 1
15 bin 148 sentetik ecza hapı ele geçirildi

15 bin 148 sentetik ecza hapı ele geçirildi

  • 0
  • 0

Çivisiz ve ahşap Bilen Köyü Camii Rize’nin hangi ilçesindedir?