Yusufeli'nin yeni yerleşim yerine taşınma süreci başlıyor
16.09.2022 - 09:43Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli ilçesindeki yeni yerleşim yerinin bugün itibariyle önemli ölçüde yaşanmaya hazır hale gelmiş göründüğünü bildirdi.
- 0
- 0
- 675
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli ilçesindeki yeni yerleşim yerinin bugün itibariyle önemli ölçüde yaşanmaya hazır hale gelmiş göründüğünü bildirdi.
YÖK'ün hazırladığı yönetmelikle, üniversite hastanelerindeki personelin döner sermaye ek ödemelerinde 1 Ağustos itibarıyla iyileştirme yapıldı. Personele yapılacak ek ödeme, sabit ek ödeme, taban ödeme ve teşvik ek ödemesinin toplamından oluşacak.
Yaş çay tarımında 3. sürgün sürerken, ÇAYKUR 'İmparatorların çayı' olarak adlandırılan 'beyaz çay' alımlarını da hız kesmeden devam ediyor.
Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Hastaların yüzde 91'inde tedaviye yanıt alındı, 25 aya kadar hastalık kontrolü sağlandı." dedi.
Ham ayçiçeği yağı ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı yüzde 10'a yükseltildi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19 salgını nedeniyle haftalık can kayıplarının Mart 2020'den bu yana en düşük seviyeye geldiğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aylık 250 lira ile 450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağının müjdesini paylaşmak istiyorum." dedi.
MİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 20 yılda eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için ders kitaplarını ücretsiz verdiklerini belirterek, "Dün itibarıyla 153 milyon ders kitabı ücretsiz sıralarda öğrencileri bekliyorsa, yaklaşık 136 milyon yardımcı kaynağı da ücretsiz olarak öğrencilerimize ulaştırdık. Yardımcı kaynakla ilgili problemi, eğitim sistemimizden köklü olarak kaldırmış olduk" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular yarın başlıyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm okullara 3 milyar 750 milyon liralık bütçe gönderdiklerini, Türkiye'de bütçe gönderilmemiş tek bir okul kalmadığını söyledi.
Türkiye'de geçen eğitim-öğretim döneminde, okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde 19 milyon 155 bin 571 öğrenci örgün eğitim aldı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Turan, Türkiye'nin son yıllarda attığı adımların oldukça olumlu, rasyonel ve sürdürülebilir olduğunu, bu devam ettirildiği takdirde Türkiye'nin enerji arzı problemini gidereceğini ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı tarafından, partilerinin kuruluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
Prof. Dr. Suzan Tabur, çocuklarda obeziteye karşı mücadele için okul yönetimlerine çok iş düştüğünü ve kantinlerin denetlenmesi gerektiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı, okul çağı çocuklarında sağlıklı ve dengeli beslenmenin, büyüme ve gelişimin yanında okul başarısı, algılama, dikkat ve bilişsel yeteneklerin artmasında da etkili olduğunu belirtti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye yeni bir iklim getirme hedefindeyiz. Türkiye’ye yeni bir iklim gelmeli, kucaklaşma iklimi gelmeli. İlk adımı attım, ‘helalleşeceğiz’ dedim. Gerekirse 85 milyon insanla helalleşeceğiz” dedi.
ABD ve İtalya'da yapılan iki yeni ve büyük ölçekli araştırmada, aşırı işlenmiş gıdaların fazla tüketiminin kalın bağırsak kanseri riskini önemli ölçüde artırmanın yanı sıra kalp hastalığı ve erken ölüme yol açtığı ortaya çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzman öğretmenlik eğitimlerinin 9 Eylül'e kadar uzatıldığını bildirdi. Aynı kapsamda yürütülen başöğretmenlik eğitimleri ise daha önce belirtilen takvim doğrultusunda 19 Eylül'e kadar sürecek.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, bu yıl eğitimi doğrudan veya dolaylı ilgilendiren alışverişten 40 milyar lira civarında ciro tahmin edildiğini belirtti.
RİZE’de kentin, doğası ve kültürünün yanında yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı, gastronomi dünyasının ünlü isimlere de ev sahipliği yapılacağı, 2'inci GastroRize günleri’ başladı. Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde çay ve kent mutfak kültürü konuşuldu.
