Ayder'de Otellerin Yıkımına Başlanacak

Ayder'de Otellerin Yıkımına Başlanacak

  • 0
  • 0

Rize’nin dünyaca ünlü Ayder Yaylasında eski mimariye ve kimliğe dönüşüm çalışmaları aralıksız sürüyor. Otopark ve bazı tesislerin inşasında sona yaklaşılırken mevcut konaklama tesislerinin yıkılarak biten tesislere taşınacağı belirtildi.

Çalışmaların aksaksız devam ettiğini ifade eden Rize Milletvekili Muhammed Avcı, ‘’Yakın zamanda Ayder’deydim. Orada Ayderli hemşerilerimizin taleplerini yerine getirmek üzere bir heyet Ayder Yaylasına gelip çalışmalar yaptılar. Yeni yapılan alanlara mevcut otellerin transferi ile ilgili çalışmayı yakın bir zamanda başlatıyoruz. Anlaşma aşamasında olduğumuz firma ve oteller var.Onlar yapıldığında eylül ve ekim ayı gibi Ayder’de ilk yıkımlara başlayacağız. Orada ki esnafımızın mağdur olmaması için biz yeni yaptığımız alanları bitirmeden mevcut otellerin yıkılmasını islemiyoruz.  Hem hizmet hem de dönüşüm devam edecek. Dönüşüm belki biraz uzun sürecek ama bu dönüşümün daha doğru olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.

1700 ARAÇLIK OTOPARK İNŞA EDİYORUZ
Otopark çalışması inşa çalışmalarına değinen Avcı,‘’Fevkalade bir çalışma sürüyor. Yaklaşık 1700 araçlık otopark inşa ediyoruz. Otopark bittikten sonra Ayder’in iç trafiği ile ilgili bir karar almamız lazım. Giren araçların ne oranda girdiği girmesi gerektiği ile ilgili turizmcilerle ve diğer paydaşlarla oturup müzakeresini gerçekleştireceğiz’’ diye konuştu.

ÇOK ÖNEMLİ MARKALARIMIZ VAR
Elimizde çok önemli markaların olduğunu vurgulayan Avcı, ‘’Ayder, İkizdere, Çamlıhemşin, Hemşin çok önemli markalarımız. Bana göre dünyada eşsiz özelliklere sahip yaylalarımız var. Burada doğmuş olmama rağmen her gittiğimde etkilendiğim çok nadide yerler var. Dolayısıyla elimizde çok kaliteli ürünler var. Havalimanımız burayı daha fazla besleyecek. Burada bizim tek yapmamamız gereken şey doğayı korumak. Mimari kimliklere zarar vermemek. Yurt içinden ve yurt dışından gelen herkese oranın kendi doğasıyla hitap etmek. Bunu başardığımız sürece o doğanın taliplisinde oluşuyor’’ dedi.

TALEP YOĞUNLUĞUMUZ VAR
Yaylalarda ciddi turist yoğunluğu olduğunu belirten Avcı, ‘’Turizm yapılması demek doğanın kimliğinin bozulması demek değildir. En doğal haliyle biz turizm yapabiliriz. Oradaki yapılaşmamayı arttırmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Pek çok yaylada lavabo ihtiyacına yönelik problemler bile var. Sit alanı olduğundan dolayı yapılamıyor ve bu şekil problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. Nihayetinde yaz aylarında Huser’e belki de 10 bin kişi çıkıyor. O yaylaların bu kadar kişiyi kaldırabilmesi mümkün değil. Bunun nihayetinde bir talep yoğunluğumuz var. Bu talebi nasıl yöneteceğimizde Rize olarak karar vermemiz lazım. Turizmin kalitesi ve seviyesini arttırmamız gerekiyor. Eski gelenekle olan turizmin artık bize bir faydası yok. Nitelik yükseltmek lazım ve o nitelikle beraber Rize’ye olan ilgiyi de arttırmamız lazım’’ şeklinde konuştu.

ÇOK NİTELİKLİ BİR OTEL YAPIYORUZ
Ayder yaylasında çok devasa bir dönüşümün hayata geçirildiğini belirten Avcı, ‘’Otopark tesisler yanında kaplıcanın bulunduğu alanda çok nitelikli bir otel yapıyoruz. Bu otel Ayder’in bütünün kalitesini yükseltecek. Oradaki rekabeti başka bir seviyeye taşıyacak. Sağlık turizmi dahil, var olan otellerin niteliği ortada. Ayder Yaylası yanında yapılan bu dönüşüm Rize ekonomisinde de katkı sağlayacaktır. Bunun için de gayret gösteriyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Haber :

Yorum Yap

Otluk alanda çıkıp ormana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

Otluk alanda çıkıp ormana sıçrayan yangına müdahale ediliyor

  • 0
  • 0
Rize’de havuza verilen klordan zehirlenen çocukların aileleri konuştu

Rize’de havuza verilen klordan zehirlenen çocukların aileleri konuştu

  • 0
  • 0

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2018'de 'En Görkemli Kale' seçtiği Rize'deki kalenin adı nedir?