Kadınlar deprem bölgesindeki mücadelede ön safta
07.03.2023 - 16:31Depremzedelerin yaralarının sarılması için polisten sağlıkçıya, askerden öğretmene, vaizden işçiye ve gönüllülere çok sayıda kadın görev alıyor.
- 0
- 0
- 935
Depremzedelerin yaralarının sarılması için polisten sağlıkçıya, askerden öğretmene, vaizden işçiye ve gönüllülere çok sayıda kadın görev alıyor.
Rize’deki Artvinliler şehirlerinin kurtuluşunun 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen dayanışma toplantısında buluştu.
Rize'nin Çayeli ilçesinde çardağın üzerine çıkarak yıkmaya çalışan kimliği belirsiz kişiler cep telefonu kamerasına yansıdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi" adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin detayları şekillendi.
ÇAYKUR bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere, EYT düzenlemesi ile emekli olanlar ve yeni fabrikaların devreye alınmasıyla 2023 yılında yaklaşık 1300 civarı işçi alımı yapması bekleniyor.
Uzmanlar, düzensiz yağışlar ve kuraklığın buğday üretimini olumsuz etkileme ihtimaline karşı önlemler alınması, iklim dostu uygulamalara ve tarımda dijitalleşmeye daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtiyor.
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde sabah saatlerinde bir kişi yol kenarında ölü olarak bulundu.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde otellerde misafir edilen depremzede ailelerin çocuklarına, okulları dışında Mekaleskirit Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce (MEKADER) oluşturulan ‘Bilgi Evi’nde, oyunlarla psikososyal destek veriliyor. Zeka oyunlarıyla kişisel gelişimleri artırılan çocuklar, depremin izlerini hafızalarından silmeye çalışıyor.
Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği bölgelerdeki konteyner kentlerde yaraların sarılmaya devam ettiğini belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Kadın, 2022" çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye nüfusunun yüzde 49,9'unu kadınlar oluşturuyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,15 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 55,18'e gerilediğini açıklamasının ardından TCMB'nin Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayımlandı.
Gümüşhane’de 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen depremzedelere destek olmak amacıyla açılan ’04.17’ Karma Sergisi’nin bütün gelirleri bağışlanacak.
Karadeniz’de bu yıl ince olmasından dolayı çoğu zaman tercih edilmeyen hamsi sezonu kapattı. Soğuk havaya rağmen palamutun bol olması nedeniyle en durgun sezonunu yaşayan hamsinin olmayışı vatandaşı bugünlerde istavrit ve mezgite yöneltti.
Spor Toto 1. Lig'in 25. haftasındaki Erzurumspor FK-Ankara Keçiörengücü maçının Rize'de oynanacağı bildirildi.
Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender, Rize’de eğitim sektöründe hizmet veren Kuzem Eğitim Kurumu öğrencileriyle gazeteciliği konuştu.
Rize’de farklı kulüplerde top oynayan baba-oğul aynı forma numarası ve aynı pozisyonda karşı karşıya geldi.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay'da yakalanan çift için Rize’de düğün merasimi yapıldı.
Hatay'da yaya devriye görevi yaptığı parkta, üstüne ağaç ve duvar devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Muhammet Tarakçı'nın cenazesi, Rize'de toprağa verildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat'ta ilk saatlerden itibaren tüm kurum ve kuruluşlar gibi belediyeler de bölge illerine yardım ulaştırmak için çalışmaya başladı.
