Minik Öğrenciler Gazeteciliğe Merak Saldı

  • 2
  • 0

Rize Takip Medya Grubu Yöneticisi Aytekin Kalender, Rize’de eğitim sektöründe hizmet veren Kuzem Eğitim Kurumu öğrencileriyle gazeteciliği konuştu.

Kuzem Eğitim Kurumu drama eğitim salonunda gerçekleşen uygulamalı söyleşiye öğrenciler, öğretmenler ve eğitim kurumu idarecileri katıldı. 

Gazeteci Aytekin Kalender, eğitimin önemine vurgu yaparak, “Gazetecilik zor mesaisi olmayan bir meslek dalı. Sizler gelecekte bu toplumun içerisinde bir çok meslekten birine sahip olacaksınız. Hangi meslekte olursanız olun önce dürüst, ahlaklı, karakterli ve merhametli olun. Bunlar iyi bir insan olmanın gereksinimidir. Sonra hangi mesleği yapmak istiyorsanız o konuda çok araştırın okuyun kendinizi geliştirin. Bizler mesleğimizi yaparken severek işimizi yapıyoruz. Her gün yaşanan bir çok gelişmeyi bizleri takip eden Rize’den haber almak isteyen herkese ulaştırıyoruz. Doğru ve hızlı haberlerle bölgenin nabzını tutmaya çalışıyoruz. Yarın belki sizlerde bu meslekte yer alabilirsiniz. O yüzden bugün burada sizlere bazı tecrübelerimizi paylaşarak sizlere de bazı deneyimler yaşatmak istiyoruz” dedi. 

Öğrenciler önceden yazarak kavanoza attıkları soruları Aytekin Kalender, okuyarak cevapladı. Konuşma ardından öğrenciler kamera ve mikrofonu ellerine alarak röportajlar yaptılar. Bir hayali haber için spikerlik yapma deneyimi yaşadılar. 

“ÇOCUKLARIMIZ EĞLENEREK ÖĞRENİYOR” 
Kuzem Eğitim Kurumları Müdürü Nurcan İsmailoğlu, katkılarından dolayı Aytekin Kalender’e teşekkür ederek, “Kuzem Eğitim Kurumları olarak çocukların sosyal gelişimlerine önem veriyoruz. Rize merkezde okul dışında ki vakitlerde dinamik İngilizce, drama ve robotik kodlama alanlarında çocukların gelişimi için çalışmalar yapıyoruz. Çocukların akademik başarılarını yukarı taşımak için eğitimler vererek ödevlerine yardımcı oluyoruz. Burada eğlenerek öğreniyor çocuklarımız. Güzel dönüşler alıyoruz” diye konuştu.

Kuzem Eğitim Kurumları kurucularından Özge Beyaz, Gazeteci Aytekin Kalender’e katılımlarından dolayı bir plaket takdim etti.

Haber :

Yorum Yap

Selçuk Balcı, Karadeniz müziğini geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor

Selçuk Balcı, Karadeniz müziğini geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor

  • 0
  • 0
Rize'de beklenen yaşam süresi belli oldu

Rize'de beklenen yaşam süresi belli oldu

  • 0
  • 0

Elma kurutma ve konserve tesisinden 1955'de çay fabrikasına dönüştürülen yer?