Özbekistan uyruklu kadın, erkek arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü
22.09.2023 - 23:02Düzce'de Özbekistan uyruklu kadın, tartışma üzerine birlikte yaşadığı erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
- 0
- 0
- 3912
Düzce'de Özbekistan uyruklu kadın, tartışma üzerine birlikte yaşadığı erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
Türkiye yılın 8 aylık döneminde 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı.
Turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kıran Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı bildirildi.
Trafiğe ağustosta 235 bin 317 aracın kaydı yapıldı, 2 bin 724 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam araç sayısı 232 bin 593 adet arttı.
Trabzon’a özellikle Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30 artış yaşandı.
TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 30'a çıkardı.
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yalnız yaşadığı evinde ölü bulunan kişinin, Samsun'un Bafra ilçesinde 13 yıl önce işlenen cinayetin zanlısı olduğu ortaya çıktı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emeklisinin maaşlarında yılbaşında yapılacak artışın yüzde 50'ye yaklaşacağını söyledi. Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların da sürdüğünü vurguladı.
Son zamanlarda sıkça duyduğumuz akaryakıt fiyatlarındaki artış, tüketicilerin kafasını karıştırmaya devam ediyor. Yükselen dolar ve brent petrol fiyatları, yakıt fiyatlarındaki yeni zamların habercisi. Peki, bu durum bizleri nasıl etkileyecek?
Dünya genelindeki 55 milyondan fazla Alzheimer hastasına her 3,2 saniyede yeni bir kişi ekleniyor.
Trabzon’un tarihi ve turistik yerleri bugünlerde özellikle Arap turistlerin okulların açılması ile ülkelerine geri dönmesi ile birlikte en tenha günleri yaşıyor. Eylül ayı itibariyle tıpkı Uzungöl gibi bir heyelan set gölü olan Trabzon'un Akçaabat ilçesi Yıldızlı mahallesindeki Sera Gölü, bugünlerde özellikle Temmuz ve Ağustos ayındaki yoğun görüntüsünden uzak az sayıdaki turisti ağırlıyor.
Yıllardır şiirleriyle ile sanatını Türkiye’ye hatta dünyaya duyuran ünlü şair – yazar Bedirhan Gökçe haftaiçi her gün Tiktok’ta saat 23.00’da başlattığı ‘Seyyar Radyo’ ile bir ilke daha imza attı. Sosyal medya mecralarına yeni bir soluk getiren Gökçe’nin programı kısa sürede büyük ilgi görürken neden Tiktok’u tercih ettiğini de açıkladı.
Türk futbolunun çalkantılı sularında, teknik direktör İlhan Palut adıyla bir hikaye yazılıyor.
Trabzon’un Of ilçesinde bir şahıs tartışma yaşadığı arkadaşını takip etti, terminal içerisinde yakalayarak silahla yaraladı.
Doğu Karadeniz'den ocak-ağustos döneminde yapılan bal ihracatı yüzde 90 artarak 2 milyon 101 bin dolara ulaştı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası standart TL mevduatın toplam mevduat içindeki payını artırmaya yönelik aylık TL payı artış hedefi yüzde 2'den yüzde 2,5'e yükseltti. Merkez Bankası ayrıca Kur Korumalı Mevduatlara ilişkin tarih değişikliği yaptı.
Milyonlarca vatandaşın dikkatle takip ettiği emekli zammı ve memur maaşları hesaplama tablosunda önemli değişiklikler yaşandı. Enflasyon verilerini bekleyen milyonlarca vatandaş, özellikle en düşük maaşlarını merak ediyordu. Memur maaşları ve emekli maaşı hesaplamalarında yapılan güncelleme sonucunda memur ve memur emeklisi zammı yüzde 51'i aştı.
Rizeli siyasetçi Metin Külünk, Rize ve Artvin'in doğal kaynaklarıyla öne çıktığını belirterek, vatandaşlara topraklarını satmaması yönünde tavsiyelerde bulundu. Külünk, "Buraya gelen kiracımız olsun, mal sahibi değil. Çünkü burası stratejik dönemi çok yükselme döneminde olan bir yer." dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Vekili Yalçın Ocak, kahverengi kokarca böceği ile 2017'den beri mücadele edildiğini söyledi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda bugüne kadar 12 konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül'de bir kez daha BM kürsüsünden mesajlarını uluslararası kamuoyuyla paylaşacak.
