Akaryakıt fiyatlarına yeni zam kapıda!

Akaryakıt fiyatlarına yeni zam kapıda!

  • 0
  • 0

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz akaryakıt fiyatlarındaki artış, tüketicilerin kafasını karıştırmaya devam ediyor. Yükselen dolar ve brent petrol fiyatları, yakıt fiyatlarındaki yeni zamların habercisi. Peki, bu durum bizleri nasıl etkileyecek?

Brent petrol neden yükseliyor?
Brent petrol fiyatlarının yükselme trendini sürdürdüğü gözlemleniyor. Geçen hafta 90 dolar civarında seyreden brent petrol, şu anda 95.04 dolar seviyesinde. Bunun en büyük nedenlerinden biri, Suudi Arabistan'ın petrol üretimini kısıtlaması. Bu kısıtlama, brent petrol fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor ve yakıt fiyatlarını da olumsuz etkiliyor.

Akaryakıt fiyatları tarihi zirvede
Seçim öncesinde dolar kuru 20 lira bandında seyrederken, şu anda 27 lira civarına çıkmış durumda. Seçim sonrası yaşanan bu hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını iki kata yakın artırdı. ÖTV artışlarıyla birlikte benzin ve motorin fiyatları tarihi zirvelerine ulaştı. Önceden 19 lira seviyesinde olan bu yakıtlar, şimdi 39-40 lira seviyelerinde.

Yeni zamlar kapıda mı?
Brent petroldeki yükseliş ve dolar kurundaki artış, akaryakıt fiyatları için yeni zamların sinyalini veriyor. Geçen hafta yaşanan zamların ardından, benzin ve motorin fiyatlarına yeni zamların gelmesi oldukça muhtemel. LPG fiyatları da bu yükselişten nasibini alacak gibi görünüyor.

Haber :

Yorum Yap

Yayla yollarında karla mücadele devam ediyor

Yayla yollarında karla mücadele devam ediyor

  • 0
  • 0
Uyuşturucu operasyonunda bir zanlı yakalandı

Uyuşturucu operasyonunda bir zanlı yakalandı

  • 0
  • 0

Rize'de çayın yanında ek gelir amacıyla üretimi yapılan meyve hangisidir?