İlhan Palut’un yükseliş hikayesi

İlhan Palut’un yükseliş hikayesi

  • 1
  • 0

Türk futbolunun çalkantılı sularında, teknik direktör İlhan Palut adıyla bir hikaye yazılıyor.

Hatayspor'da başladığı macerasında küme düşme hattından kurtardığı takımı, Süper Lig'e yükseltme umuduyla geldiği Hatay'dan kovulan Palut’un Hatayspor’dan ayrılmasının nedeni ise Hatayspor’un yönetim kurulu,  heyecanını yitirdiğini gözlemlemeleri ve şampiyonluk hedefine uzak kalacakları inançları üzerine, karar alınarak İlhan Palut Hatayspor’daki görevi sonlandı. İlhan Palut Hatayspor teknik direktörlüğünde 104 maça çıktı. Bu maçlarda 60 galibiyet, 26 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. 

2019-20 sezonu devam ederken 2.Lig'den 1.Lig'e çıkardığı Hatayspor'dan ayrılıp Göztepe'nin başına geçen İlhan Palut, Sarı-Kırmızılı kulüpte çıktığı 47 resmi maçta 15 galibiyet, 14 beraberlik ve 18 yenilgi yaşattı. Göztepe'nin başına geçtiğinde 18. sıradayken, dikkat çekici bir şekilde 8. sıraya yükseldi. Palut, Göztepe’den kendisi istifa ederek ayrıldı. 

Bazı iddialara göre İlhan Palut’un açıklamalarındaki üslup ve diksiyonu kötü olduğu şeklinde gönderildiği sosyal medyada tartışma konusu oldu. 

Ardından, Göztepe'de yaşadığı hayal kırıklığına rağmen, 2022-2023 sezonunda Konyaspor'un başına geçti. Kısıtlı kadrosuyla şampiyonluk mücadelesi verdi. 
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, teknik direktör İlhan Palut ile yolların neden ayrıldığını açıkladı. Özgökçen, "İlhan Palut ile iletişimimiz ve istişarelerimiz zayıflamıştı. Gençlere yeterince şans veremedi. Yedek kulübesine tam olarak hakim olamadı" diyerek Konyaspor ile bağları koptu. Palut Konyaspor’da 81 maçta 31 galibiyet, 25 beraberlik ve 20 mağlubiyetlik performans sergiledi. 

İlhan Palut, sezon başı yeniden Süper Lig’e yükselen Çaykur Rizespor’a gelerek yeni kadro planlaması, genç ve mücadeleci oyuncular ile sahaya çıkarak Süper Lig’de 6 maçta 10 puanla yoluna devam ediyor. 

İlhan Palut, emeği, çalışkanlığı, karakteri ve spor ahlakıyla donatılmış bir isim olarak umuyoruz ki Çaykur Rizespor camiası, İlhan Palut'un değerini bilir ve bu hikaye farklı bir yöne evrilir. Sporun vücut bulmuş hali olan İlhan Palut, Türk futbolunun dalgalarında yoluna devam ediyor.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

  • 0
  • 0
İnşaattan Hırsızlığa Tutuklama

İnşaattan Hırsızlığa Tutuklama

  • 0
  • 0

Makamında uğradığı saldırı sonucu şehit düşen Rize İl Emniyet Müdürü?