'Tom, Dick ve Harry' Oyunu Rize'de Sahnelenecek
08.02.2022 - 13:04Van Devlet Tiyatrosu, 'Tom, Dick ve Harry' oyununu 15-16 Şubat'ta Rizeli tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.
- 0
- 0
- 690
Van Devlet Tiyatrosu, 'Tom, Dick ve Harry' oyununu 15-16 Şubat'ta Rizeli tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.
RİZE'de, yaklaşık 400 yapının bulunduğu Yukarı Kavrun Yaylası'nda birkaç yıl arayla düşen çığlar nedeniyle yayla evlerinin çoğu hasar görüp, yıkılıyor. Kaçkar Dağları'nda yapılan kayak sporu heliski sırasında, helikopterlerin ses titreşimlerinin çığı tetiklediğini öne süren halk, kaymakamlığa çığ bariyeriyle önlem alınması için başvurdu. Kavrun Yaylası Kültür Turizm ve Koruma Derneği Başkanı Tayfun Bekar, "Helikopter sesi titreşiminin kar yüzeyine baskı yapmasıyla oluşan çığa karşı acil çığ bariyerli önlem alınmalı" derken, firma yetkilileri ise çığ riski olan alanlarda uçuş ve kayak yapılmadığını, güvenli bölgelerde faaliyet sürdürüldüğünü açıkladı.
Rize Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Galip Koç, esnafın yüklü elektrik faturası nedeniyle zor durumda kaldığını belirterek, zamların çok geçmeden geri alınması gerektiğini söyledi.
KORONAVİRÜSLE mücadeleye karşı yerli imkanlarla geliştirilen Turkovac aşısı, Trabzon'da çeşitli hastanelerde uygulanmaya başlandı. Kentte sistem üzerinden randevu alan vatandaşlar aşı olmak için hastanelere başvurdu.
Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir'den Carlos Ponck ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma sağladı.
RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde, 2 operatör Covid-19'a yakalanınca Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, iş makinesiyle kar küreyerek yolları açtı.
AKARYAKIT SATIN ALINACAKTIR-VAKFIKEBİR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
BETONARME KUTU MENFEZ SATIN ALINACAKTIR-ÇAYELİ BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
Çaykur Rizespor, Loic Alex Teliere Hubert Remy ile sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Yeşil-mavili kulüpten yapılan yazılı açıklamada “Profesyonel futbolcumuz Loic Alex Teliere Hubert Remy ile sözleşmetek taraflı olarak feshedilmiştir” denildi.
DÜZCE’de, gizli buzlanma nedeniyle D-655 yolunda 25 aracın çarpıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kaza sonrası Düzce istikameti ulaşıma kapanırken, Karayolları ve trafik ekipleri yol temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.
SAMSUN'da, Milli Mücadele'nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı'na halat bağlayıp çekerek yıkmaya çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan Celal Rahman Fidan (39) ile kuzeni Batuhan Fidan'ın (25) olaydan bir gün önce geldikleri parkta keşif yaptıkları ortaya çıktı. Saldırganlardan Celal Rahman Fidan'ın araçla park alanına nasıl gireceğini, anıta nasıl çıkacağını, halat uzunluğunu hesapladığı, buna göre ip ve çelik halat temin ettiği belirtildi.
TRABZON'da yamaç ıslahı ve restorasyon için ziyarete kapalı olan Sümela Manastırı'na özel izinle giren DJ Ahmet Şenterzi, Volkan Gündüz ve Cengiz Can Atasoy, 30 kişilik ekiple tanıtım filmi çekti. Çekimlerde çalınan elektronik müziğe danslarla eşlik edilen anların görüntüleri tepki topladı. Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, "Yılda 1 gün ibadete izin verilen yapıda diskovari bu eğlencenin neye faydası olacak?" dedi. DJ Şenterzi ise, "Sümela Manastırı'nı farklı bakış açısıyla ve müziğin enerjisiyle dünyaya tanıtmak istedik, örnekleri mevcut" açıklamasını yaptı.
Sağlık Bakanlığı tarafından Rize'ye 3 bin 500 doz yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC gönderildi.
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçen yıl, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde konut satışlarında ortalama yüzde 44 artış yaşandı.
Çaykur Rizesporlu Eren Albayrak, “Yuvam dediğim bir yere geldiğim için çok mutluyum" dedi.
Rize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turan Akbulut, artan maliyetleri göz önünde bulundurarak öğrenci servis ücretlerinde artış yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.
Rizem Kültür ve Turizm Derneği'nin 5. olağan genel kurulunda mevcut başkan Demir Dursun Canca güven tazeledi.
Rize’nin Çayeli ilçesinde yıllardır gündeme gelen ve binaların arasında bulunduğu konum nedeniyle çokça eleştiri alan yüksek gerilim hattı elektrik direğini kaldırmak için çalışma başlatıldı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan Dağ Kayağı Şampiyonası 10-13 Şubat tarihleri arasında Rize’nin İkizdere İlçesi’ne bağlı Cimil Köyü-Kaçkar Dağları’nda gerçekleşecek.
TBMM Genel Kurulu'nda öğretmenliğin kariyer mesleği olmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi' kabul edildi.
