Akbulut: Öğrenci Servis Ücretlerinde Artış Yapmak Zorundayız

Akbulut: Öğrenci Servis Ücretlerinde Artış Yapmak Zorundayız

  • 0
  • 0

Rize Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Turan Akbulut, artan maliyetleri göz önünde bulundurarak öğrenci servis ücretlerinde artış yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Akbulut yaptığı yazılı açıklamada, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemi 7 Şubat Pazartesi günü başlayacağını hatırlatarak, "Üzülerek söylemek zorundayım ikinci dönemde öğrenci servis ücretlerinde artış yapmak zorundayız. Okulların başladığı 6 Eylül 2021 tarihinde, servisçi esnaflarımızın kişi başı alacakları öğrenci servis ücreti belirlenirken akaryakıt ücreti 7,45 TL idi. Bugün ise akaryakıt ücreti 14.80 TL. Sadece akaryakıt ücretine yaklaşık olarak yüzde 100 artış yaşandı. Bunun yanında, araç sigorta ücreti, yedek parça ücretleri, lastik ücretleri, periyodik bakım ücretleri vb. diğer tüm ücretlere de aynı oranlara varan artışlar yaşandı." dedi.

Zam yapmanın mecburi hale geldiğini ifade eden Akbulut, "Bu durumda servisçi esnaflarımızın mesleklerini sürdürebilmeleri için üzülerek söylüyoruz zaruri olarak öğrenci servis ücretlerine yüzde 50-60 oranlarında zam yapmak zorundalar. Ayrıca Millli Eğitim Müdürlüklerince ihale ile verilen taşımalı eğitimde; öğrenci servis ücretlerinin akaryakıta gelen zamlar sonrası erimesi, ihale ile servis çeken esnaflarımızı çıkmaza sokmuştur. Bununla ilgili üst kuruluşumuz olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonumuzun bakanlıklar nezdinde yaptığı çalışmalar sonucu kanun teklifi hazırlanmış ve meclise sunulmuştur. Meclisten onay alıp kanunlaştığında servis çeken esnafımızın mağduriyetinin giderileceğini düşünmekteyiz." diye konuştu.

Akbulut ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, "İnşallah bu zor süreci vatandaşlarımız, esnaflarımız ve tüm devlet yetkililerimiz el ele verip aşacağımız." dedi.

Haber :

Yorum Yap

Metruk binaların girişleri kapatıldı

Metruk binaların girişleri kapatıldı

  • 0
  • 0
Sit alanında kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

Sit alanında kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

  • 0
  • 0

'Mecnun Çınar' karakteriyle tanınan Rizeli oyuncu ve yönetmen?