Tarımda gıda arz güvenliği için yerli ve milli adımlar atılacak
06.06.2023 - 15:14Tarım sektöründe yeni dönemde gıda arz güvenliği çerçevesinde yerlileşme ve millileştirme adımlarına öncelik ve hız verilecek.
- 0
- 0
- 659
Tarım sektöründe yeni dönemde gıda arz güvenliği çerçevesinde yerlileşme ve millileştirme adımlarına öncelik ve hız verilecek.
Seçim öncesinde yavaşlayan ikinci el otomobil satışları Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla tekrardan hızlanırken, Eskişehir’de oto galericilik yapan esnaflar yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülgen Aytan, Türkiye'yi çevreleyen denizlerdeki plastik kirliliğine ilişkin, "Denizlerimiz mikroplastiklerle kontamine olmuş durumda, üç tarafımız artık denizlerle değil plastik denizlerle çevrili." ifadelerini kullandı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Açıcı ve OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Tanyel, havaların ısınmasıyla birlikte artan kene vakalarına karşı uyarılarda bulundu.
Artvin’de evinin bahçesinde üzüm yaprağı toplarken yılanın soktuğu geç kız tedavi altına alındı.
Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Yeni Zigana Tüneli’nin hizmete açılmasıyla binlerce aracın geçiş sağladığı Zigana Geçidi sessizliğe büründü.
Batman 1’nci noterliği hayata geçirdiği “Yeni Ön Büro Ve Form” sistemiyle Türkiye’de bir ilke imza attı. Noter, bu uygulama ile birlikte dolandırıcılığın önüne geçmeyi hedefliyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, geçtiğimiz yıllarda 120 bin civarında olan haşere ve vektör üreme alanlarının, deprem sonrası 1 milyonun üzerine çıktığını vurguladı. Kilisli, bu noktada ilçe belediyeleri göreve çağırdı.
Özel İmperial Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Canan İnce Börekci, Pazar günü yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesi öğrenci ve velilere uyarılarda bulundu.
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen zırhlı araçlardan biri daha Türkiye'de kullanılmaya başlandı.
Milli Savunma Bakanlığı, İnebolu Limanı'nda bulunan TCG Nusret Müze Gemisi'ne vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini bildirdi.
Artvin'in Şavşat ilçesinde kamyonuyla düştüğü Çoruh Nehri'nde akıntıya kapılarak kaybolan sürücüyü arama çalışmalarına devam edildi.
Moda tasarımcısı Hacere Orhan, yeni markası "HCRKeşani"ye ait “Geçmişin İhtiyacı Geleceğin İlham Kaynağı” başlıklı defilesini Rize Çay Çarşısı'nda sanatseverlerle buluşturdu.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon’da son yıllarda turizm alanında önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek bu yaz sezonunun önceki yıllara göre turizm hareketliliği açısından daha yoğun geçeceğini söyledi.
Yozgat'ta yaşayan 75 yaşındaki Eyüp Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini şiire döktü.
Yıllık izinlerini geçirmek üzere yaşadıkları ülkelerden yola çıkan gurbetçilerin "memleket yolculuğu" başladı.
Aydın Kuşadası ilçesinde bulunan ve yok olma riski taşıdığı için koruma altına alınan, endemik bitki türü 'tülüşah' çiçek açtı. Tülüşahı koparmanın veya doğal ortamından sökerek, başka yere taşımanın cezası ise 244 bin 315 TL olarak belirlendi.
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, son yıllarda özellikle Arap turistler Doğu Karadeniz'e yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi oy verme işlemi Rize’de sonuçlandı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun birinci tura göre daha erken sonuçlanacağını düşündüklerini söyledi.
