Tarzı ve yorumuyla Türk popunun unutulmaz sesi: Erol Büyükburç
11.03.2023 - 16:03Yaşamı boyunca 33 filmde oynayan, çok sayıda plak ve albüme imza atan Erol Büyükburç'un vefatının üzerinden 8 yıl geçti.
- 2
- 0
- 1100
Yaşamı boyunca 33 filmde oynayan, çok sayıda plak ve albüme imza atan Erol Büyükburç'un vefatının üzerinden 8 yıl geçti.
Trabzon'da Yomra Anadolu Lisesi'nin duvarı, kitap okuma alışkanlığını teşvik amacıyla, Türk ve dünya edebiyatının önemli eserlerinin büyütülmüş görselleriyle donatıldı.
Rize Belediyesi şehirde bulunan içme suyu depolarını yenileyip kapasitelerini büyüterek depo girişlerine de elektrik enerjisi üretim türbini yerleştiriyor.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremlerden etkilenen çiftçilere bugüne kadar yaklaşık 5 milyar liralık destek sağladıklarını belirterek, "Çiftçilerimizin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.
Türkiye'nin yarından itibaren yağışlı ve fırtınalı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.
Rizeli dağcı Muço Türkyılmaz, Çamlıhemşin ilçesinde, Kaçkar Dağları'ndaki Çat Vadisi'nde bir kısmı buz tutan gölde yüzdü.
Türkiye'de işsizlik oranı, ocakta bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 9,7 olurken Ağustos 2022'den bu yana ilk kez tek haneye indi. Bu dönemde işsiz sayısı da 3 milyon 424 bin kişi olarak belirlendi.
Trabzon'da, kültür balığı üretilen çiftlikteki kafesin yırtılması sonucu balıklar, Sürmene sahiline yöneldi. Çevredekiler ise çok sayıda somon yakaladı.
Rize’de düzenlenen projeyle birlikte yurt dışından gelen öğrenciler Türk kültürünü öğrendi.
Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarı 128,6 milyon tona ulaştı ve tarihin üretim rekoru kırıldı.
Türk Kızılay büyük deprem felaketinin ardından ekseriyeti kadın olan Kızılay gönüllüleriyle yaraları sarmaya devam ediyor.
Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Bat, Samsun ve Sinop’ta yaptıkları iki araştırmada da Türk somonunun toksik metal içermediğini tespit ettiklerini belirterek, “Türk somonunda tespit edilen tüm eser elementler referans doz değerlerinin altında çıktı. Yani Türk somonunda kansorejen riski bulunmamaktadır" dedi.
Türkiye'nin en çok yağış alan ili olup, sel, heyelan ve taşkınlarla gündeme gelen Rize'de, kuraklık kaynaklı yağmurun etkisini kaybettiği özelikle yaz dönemlerinde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu, "İstatistiklerle Kadın, 2022" çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye nüfusunun yüzde 49,9'unu kadınlar oluşturuyor.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,15 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 55,18'e gerilediğini açıklamasının ardından TCMB'nin Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayımlandı.
Rize'den görevli olarak Güney Sudan'a giden polis memuru Salih Turgay, şehrin ve ülkenin de gönüllü elçiliğini yapıyor.
6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bir ay geride kaldı.
Türk Hava Yolları (THY), 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen afetzede üniversite öğrencileri için yarım zamanlı iş imkanı sunan "Take-off 10" programı başlattı. Bu kapsamda Rize-Artvin Havalimanı'na da personel alımı yapılacağı öğrenildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından on binlerce afetzede Türkiye'nin farklı illerinde misafir edilirken, Ankara'da 237 bin 215, Antalya'da 155 bin, İzmir'de 70 bin, Mersin'de 62 bin 184, Elazığ'da 50 bin kişi konaklıyor.
