Muhammed Avcı TBBM’de RTEÜ hakkında konuştu
18.12.2023 - 10:36AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) üniversite bütçeleri ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) üzerine konuşma yaptı.
- 0
- 0
- 2851
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) üniversite bütçeleri ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) üzerine konuşma yaptı.
Türkiye genelinde kasım ayında yağışlar normaline göre yüzde 88, bir önceki yıla göre yüzde 136 arttı.
Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre 2023 yılında 48 bin 883 adet elektrikli satışı gerçekleşti ve pazar payı yüzde 6,5'e çıktı. Hibrit otomobil satışları ise 78 bin 387 adete yükseldi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun paylaştığı verilere göre bankalara en çok borçlu olan iller belli oldu.
Sağlık Bakanı Koca, "Çocukluk çağı bağışıklama programındaki kuduz, Hepatit A ve suçiçeği gibi üç aşıyı teknoloji transferi ile Türkiye'de üreteceğiz. 2028'de tüm aşılar yüzde 100 Türkiye'de üretiliyor olacak." dedi.
Türkiye’de sıra dışı örnekleriyle adından söz ettiren Karadenizliler'e bir yenisi daha eklendi. Trabzon'da bir lokantada garson olarak çalışan 53 yaşındaki İsmail Yıldırım sipariş verilen yemeklerin konulduğu tepsiyi eliyle değil de kafasında taşıyarak götürüyor.
Dünyanın en iyi 100 şehri listesi açıklandı. Türkiye’den ise listede 3 şehir yer aldı.
Türkiye'nin en bakir coğrafyalarından birine sahip olan Çifteköprü Yaylası, hayatınızda unutamayacağınız bir tatil deneyimi sunmaktadır.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan çeşitli köyleri, sadece coğrafi konumlarını değil, aynı zamanda tarih, kültür ve doğa ile şekillenen benzersiz özelliklerini yansıtan ilginç isimlere sahiptir. Bu köy isimleri, geçmişten günümüze taşınan gelenekleri ve bölgesel özellikleri temsil eder.
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, fiyat düşüşlerinin piyasada olumsuz olduğunu belirterek, "Getirilen canlı hayvanlar küçük işletmecilere de dengeli dağıtılırsa fiyat dalgalanmalarının önüne geçilebilir." dedi.
Rize Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yrd. görevine Selçuk Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümü mezunu Bayram Yığcı atandı.
Giresun'da geçmişte deprem ve yangın gibi etkenler nedeniyle zarar görmelerine rağmen yeniden ayağa kaldırılan asırlık camiler, kültür ve turizme katkı sağlıyor.
HDI Sigorta Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında deplasmanda Beşiktaş Safi Çimento ile karşılaşan Rize Belediyespor, rakibine 41-31 mağlup oldu.
Rize Belediyespor, HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında bugün deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler, kültür buluşması etkinliğinde, ülkelerinin tanıtımını yaptı.
Artvin’de Türk Hava Kurumu (THK) tarafından verilen ‘Model Uçak’ kursu özellikle öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.
Rize'de, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerini birbirine bağlayan, kullanılamadığı için atıl duruma gelen ve adı ‘yürümeyen merdiven’e çıkan yapı yeniden faaliyete geçti.
Türkiye genelinde olduğu gibi Rize’de de konut satışları kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28 azaldı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, Türk lirasına geçiş zamanının geldiğini belirterek, "Bunun en doğrudan yansımalarını mevduat gelişmelerinde görüyoruz." dedi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 8 Aralık haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 225 milyon dolar artışla 141 milyar 374 milyon dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
