Muhammed Avcı TBBM’de RTEÜ hakkında konuştu

Muhammed Avcı TBBM’de RTEÜ hakkında konuştu

  • 0
  • 0

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) üniversite bütçeleri ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) üzerine konuşma yaptı.

TBMM’de üniversite bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı,  “AK Parti iktidarları boyunca ülkemiz üniversitelerinde köklü değişim ve dönüşümler yaşanırken seçim bölgem olan Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi de bu dönemde önemli kazanımlar elde etmiş, üniversitemiz Rize'nin akademik, sosyolojik ve iktisadi hayatına önemli katkılar sunmuştur. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kuruluşunun 17'nci yılında fiziki altyapı, akademik bilim ve kadroyla akademik performans ve başarı açısından çok önemli mesafeler katetmiştir” dedi. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi hakkında bilgiler aktaran Avcı, “Üniversitemizde mevcut hâliyle 49 akademik birim, 1.250'nin üzerinde akademik personel ve 900'e yakın idari personel görev yapmaktadır. Üniversitemizde 19 bine yakın öğrenci eğitim görürken 153 farklı diploma programı bulunmaktadır. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde, aralarında Rektörümüz Sayın Yusuf Yılmaz'ın da bulunduğu 8 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almaktadır” diye konuştu. 

Avcı ayrıca RTEÜ’nün Rize’de AR-GE kapsamında birçok projeyi kapsamlı bir şekilde desteklediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ileterek konuşmasını bitirdi. 

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Yol verme kavgasında bir kişi silahla yaralandı

Yol verme kavgasında bir kişi silahla yaralandı

  • 0
  • 0
 Türkeli'de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Türkeli'de otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

  • 0
  • 0

Kazım Koyuncu'nun seslendirdiği 'Didou Nana' hangi dilde yazılmış bir eserdir?