Rizeliler Pandemi Kurallarına Uyulmamasından Şikayetçi
17.02.2021 - 12:06Rize’de Covid-19 vaka sayılarının artmasının en önemli nedeni olarak vatandaşların pandemi kurallarına uymaması gösterildi.
- 0
- 0
- 790
Rize’de Covid-19 vaka sayılarının artmasının en önemli nedeni olarak vatandaşların pandemi kurallarına uymaması gösterildi.
Rize’nin Kalkandere Kaymakamlığı ilçede yaşayan ev hanımları için ’El emeği göz nuru mandalina reçeli’ adı altında bir proje başlattı. Başlatılan proje kapsamında pişirilen reçeller ise tezgahlardaki yerlerini aldı.
Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 110 milyonu aştı, 2 milyon 429 bin 822 kişi yaşamını yitirdi.
Ekonomistler, yarınki Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinin sabit bırakılacağını, olası bir faiz artışının ise sürpriz olarak değerlendirileceğini belirtti.
Ocak ayında en fazla kartlı ödeme tutarı artışı yüzde 65'lik oranla elektronik eşya sektöründe görüldü.
Erzurum'da, astronomi ve uzay bilimine önemli katkı sunacak Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG), İtalya'dan getirilen teleskopla ilk ışığı almak için gün saymaya başladı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Taner Alakuş, minyatür sanatına nasıl başladığını ve minyatür sanatının bugünkü durumunu anlattı.
Kovid-19 salgınında il bazında açıklanan 7 günlük veriler ışığında, hastalık seyrine göre il hıfzısıhha kurullarınca bölgesel kararlar alınabileceği ve belli faaliyetlerin aşama aşama başlamasının söz konusu olabileceği bildirildi.
Altın fiyatları, dolar kurunun son 6 ayın en düşük seviyelerine gerilemesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılama süreci ve küresel toparlanmaya ilişkin iyimserliğin artmasıyla yaklaşık 7 ayın en düşük seviyesini gördü.
18 Temmuz 2015'te Rize'den memleketi Malatya'ya giderken yol kesen terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılan Gara şehitlerinden Astsubay Semih Özbey, 2 yıl önce ailesine yazdığı mektupta "Kavuşacağımız gün için sabrediyorum" ifadelerini kullanmış.
Psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, 83 yaşında İstanbul Beşiktaş'ta yaşadığı evde ölü bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yapılan kongredeki tutumunu eleştirerek, "O gülüşmeler, o kahkahalar, o fıkralar. 13 kişi hayatını kaybetti. Hangi ahlaka göre siz bunu yapıyorsunuz?" dedi.
Televizyon dizilerinde Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu dönemini yansıtan çini eserlerinin kullanılması, Selçuklu çinisini daha görünür kılması ve ilgiyi arttırması ile Selçuklu Belediyesi Çini Atölyesi'nde sanatçıların mesaisi yoğunlaştı.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, yaşanan mevsim değişiklikleri ve küresel ısınmanın fındığı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.
Türkiye'de kaliteli çay tarımının yapılması için çalışan Çaykur bünyesinde görevli Çay Eksperleri, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gara hadisesi, milletimizi ve devletimizi korumak için sınırlarımızın ötesinde güvenli bir alan oluşturma kararımızı pekiştirdi.
Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilerine göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayılarının en yüksek olduğu iller sıralamasında Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun ilk 5'te yer aldı. Karadeniz Bölgesi'nde filyasyon ekiplerinin tespitlerine göre, koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve ev ziyaretlerinde yayıldığı belirlendi.
Rize'de 30 yıldır sigortacılık hizmeti veren Erdal Hoşver, "Sağlık sigortasını da, konut sigortasını da, iş yeri sigortanızı da başınıza bir şey gelmeden yaptırmamız gerekiyor. İş işten geçmeden önce tedbirimizi alalım, sigortalarımızı yaptıralım" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ın kuzeyinde terör yuvalarını dağıtmak için başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı’nda şehit olan 3 asker ile teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 vatandaşımıza Allah’tan rahmet dileyerek, "En son bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik" dedi.
Devlet sanatçısı Sadi Yaver Ataman'a ait bazı eşyalar ile fotoğrafları, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan, Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu'daki Kent Tarihi Müzesi'nde ziyaretçilerini bekliyor.