Müfit Akman: Her derde deva olan beyaz çayı toplamanın tam zamanı

Müfit Akman: Her derde deva olan beyaz çayı toplamanın tam zamanı

  • 1
  • 0

Rize Ziraatçılar Derneği Başkanı Müfit Akman evde beyaz çay üretimi için çay bahçesine girdiğini belirterek “ Beyaz çayın faydaları anlatmak ile bitmez. Her derde deva olan Beyaz çay toplamanın tam zamanı” dedi.

Rize Ziraatçılar Derneği Başkanı Müfit Akman, Rize'de çay sezonuna sayılı haftalar kala çay tomurcuklarını toplamak için çay bahçesine girdi.

Birkaç yıldır üretimi yapılan ve oldukça ilgi gören Beyaz çay üretimi için çay sezonu öncesinde tomurcuk toplanması gerektiğini dile getiren Ziraatçılar Derneği Şube Başkanı Müfit Akman “ Beyaz çay hasadının tam zamanı, çay tomurcuk verdiği anda, üst tomurcuk kısımları toplanarak beyaz çay yapılmakta. Bu çaylar her hangi bir soldurma işlemi yapılmadan kendi doğal halinde bekletilerek ardından işlem yapılmakta. Son yıllarda yüksek fiyat verilerek Kurum tarafından alınan bu çaylar özel işlemden geçtikten sonra özel paketlerinde konularak satışa sunulmakta. Üreticilerimizin bu dönemde çay bahçelerine girerek tomurcukları toplamasını ve beyaz çay yapımı için hasat etmelerini beklemekteyiz. Kişisel olarak bu dönemde faydalarını bildiğim beyaz çay kendi evimde yapmaktayım” diye konuştu.

BEYAZ ÇAYIN FAYDALARI NELERDİR?

Beyaz çayın sağlığa birçok faydası bulunur. İçerisindeki polifenoller yardımıyla kanser ve kardiyovasküler hastalıkları riskini azaltır. Bunun yanında anitbakteriyel özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olur. Vücuttaki yağ yakımını destekleyerek sağlıklı bir kilo verme sürecini de destekler.

 

Haber :

Yorum Yap

Çaykur Rizespor’dan kaleci takviyesi

Çaykur Rizespor’dan kaleci takviyesi

  • 0
  • 0
Son 4 günde 27 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Son 4 günde 27 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0

Horonda yapılan 'titreme' ve 'silkelenme' gibi figürler neyi temsil eder?