Doğadan topladığı bitkileri sanat eserine dönüştürüyor
08.03.2025 - 16:12Samsun'da atölyesi bulunan Heykeltıraş Füsun Yalçın, doğadan topladığı çiçek, yaprak ve dalların kalıplarını çıkartarak sanat eserine dönüştürüyor.
- 0
- 0
- 2632
Samsun'da atölyesi bulunan Heykeltıraş Füsun Yalçın, doğadan topladığı çiçek, yaprak ve dalların kalıplarını çıkartarak sanat eserine dönüştürüyor.
Prof. Dr. Koray Acarlı, "Karaciğer kanseri tüm dünyada artış gösteriyor, bu artış karaciğer kanserini en sık görülen kanserler arasında beşinci sıraya, kanser kaynaklı ölümlerde ise iki veya üçüncü sıraya taşıdı" dedi.
Hatay'da yaşayan Ferhat Okur, 6 yıldır beslediği ve kaçarak kayıplara karışan ‘Fındık’ isimli muhabbet kuşunu bulup getirene 20 bin TL ödül verecek.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 988 yeni personel alacaklarını bildirdi.
Rize Belediyesi tarafından Trabzon’a düzenlenen belediye otobüsü seferlerinin güncel saatleri ve ücret bilgileri açıklandı.
Zonguldak'ta esnaflık yapan Şule Erol Darakcı, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için siyah gelinlik tasarladı.
Trabzon'da, "Güven Toplumunun İnşası, Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları" konulu panel gerçekleştirildi.
Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Kırıkkale'deki kesimi kuraklık nedeniyle alarm veriyor. Su seviyesinin düşmesiyle nehir yatağında adacıklar oluşurken, bazı bölgelerde de yürüyerek geçilebilecek alanlar ortaya çıktı.
Trendyol Süper Lig'de 27. haftasında oynanacak müsabakalarda düdük çalacak hakemler açıklandı.
Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Karaağaç köyü Muhtarı Osman Yıldırım, 270 küçükbaş ve 15 büyükbaş hayvanını satıp, köyüne muhtarlık ofisi, mescit ve çay ocağı bulunan ahşaptan tesis yaptı.
Biruni Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tuncer Değim, tüketime uygun içkinin seçkin ilaç, gıda ve içecek firmaları tarafından özel izinlerle elde edilebildiğini, evde üretim için satın alınan ürünlerin ise zararlı madde içerdiğini bildirdi.
Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında 8 Mart Cumartesi günü saat 16.00'da deplasmanda Antalyaspor'un konuğu olacak Çaykur Rizespor, rakibiyle 26. kez kozlarını paylaşacak.
Ramazan ayıyla birlikte Erzincan’ın vazgeçilmez lezzeti tulum peyniri sofralarda daha fazla tüketilmeye başladı.
IRAK'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde rahatsızlanarak şehit olan pratisyen hekim Koray Arslan (33), Samsun'da toprağa verildi.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışının fındık için faydalı olduğu, bundan sonra kar yağışı olması halinde fındık için risk oluşturabileceği belirtildi.
Ramazan ayı boyunca dengeli beslenmenin, oruç tutarken sağlığı korumanın anahtarı olduğunu belirten Diyetisyen Gül Uygun Karakulak, "İftar yemeklerinde protein ve sebzeye ağırlık vermeliyiz. İftardan 2 saat sonra bir ara öğün yapılmalı, mümkünse bu ara öğünde gün içerisinde tüketemediğimiz ama vücudumuzun ihtiyacı olan meyve ve çiğ kuruyemişlere yer verilmelidir" dedi.
Samsun'un Havza ilçesindeki Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezindeki yaşlılar ve özel gereksinimli bireyler, "sanat atölyesi"nde el becerilerini geliştiriyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Burak Alemdağ, iftar ve sahurda özellikle süt ve süt ürünleriyle beslenmeyi, lifli gıdalar tüketmeyi önerdiklerini söyledi.
Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den 2025'in ocak-şubat döneminde 267 milyon 184 bin 856 dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
Trabzon'da, "Sandıktaki Bez Bebek" projesi kapsamında çeşitli illerden 22 okulun katılımıyla üretilen bez bebekler, lösemili çocuklar yararına düzenlenen kermeste satışa sunuldu.
