Rize’den Türkiye’nin çatısına tırmanış hikayesi
23.08.2023 - 17:43Rize Belediyesi'nde çalışan Serdar Sak, doğa ve dağlara olan ilgisiyle Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşma hedefini gerçekleştirdi.
- 1
- 0
- 3362
Rize Belediyesi'nde çalışan Serdar Sak, doğa ve dağlara olan ilgisiyle Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşma hedefini gerçekleştirdi.
Artvin'in Arhavi ilçesinde balıkçılık yapan 71 yaşındaki Mehmet Aykut serinlemek için girdiği denizde kayboldu. Ekipler hem denizden, hem de helikopterle havadan arama çalışmalarını sürdürüyor.
Rize'de emniyet ekipleri tarafından bir işyerinde yapılan aramalarda kaçak elektronik sigara ve tütün mamülleri ele geçirildi.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bu seneki fındık rekoltesinin 765 bin civarlarında tahmin edildiğini ancak bu rakamın mevsimsel faktörlerden dolayı düşebileceğini belirterek fındık fiyatlarının da sene sonuna doğru özellikle Eylül ayından sonra üçlü rakamlara çıkabileceğini söyledi.
Ayder Yaylası Tarımsal ve Turizm Bal Kooperatifi Başkanı Recep Yaşar, Rize'nin Ardeşen ile Artvin'in Yusufeli ilçeleri arasında ulaşımı kolaylaştırmak adına tünel projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Siren Sezer, "Küçük çocuklar, 65 yaş üstü bireyler, kronik hastalığı olanlar, kalp, böbrek, şeker hastalığı bulunan, kilolu kişilerde sıcak çarpması riski daha da artmaktadır." dedi.
Artvin'in Arhavi ilçesinde denizde kaybolan 71 yaşındaki Mehmet Aykut'u arama çalışmaları sürüyor.
Şavşat nehrine düşen kamyonet sürücüsü Zübeyir Topal’ın cesedi 91 gün sonra bulunarak ekiplerce nehirden çıkartıldı.
İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Ertemel,"Sıfır araç satanların ellerinde arabalar birikmeye başladı. Hatta çok yakında bunların eskiden olduğu gibi sıfır faizli, kendilerinden kampanyalar düzenlediği günlere döneceğiz." dedi.
Artvin’in Kafkasör yaylasında bu yıl 7’ncisi düzenlenen Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonasına, Erzurum, Rize Muğla, Aydın, Artvin ve ilçelerinden katılan boğalar bu kez Türkiye şampiyonluğu unvanı için kapıştı.
Doğa severlerin yeni gözdesi Tatos Gölleri, muhteşem manzaraları ve eşsiz doğal güzellikleriyle görenleri cezbediyor.
Pokut yaylası herkesin görmek isteyeceği ve yemyeşil bitki örtüsü olan bir yayladır. Peki, Pokut yaylası nerededir? Pokut yaylasına nasıl gidilir? Pokut yaylasında imkanlar nelerdir? Yaylada hangi aktiviteleri yapabilirsiniz? Pokut yaylasının rakım bilgileri nedir? Pokut yaylasının özellikleri nelerdir? Pokut yaylasına dair bütün bu bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz.
Gelintülü Şelalesi, doğanın büyüsünü ve gücünü en saf haliyle yansıtarak, Rize'nin doğal zenginliklerini ziyaretçilere sunuyor. Ayder Yaylası'nın eşsiz manzarası ve berrak sularının düşüşü, bu bölgeyi ziyaret edenleri etkileyici bir deneyime davet ediyor.
Türkiye'nin kuzeyinde yer alan Karadeniz Bölgesi, doğal zenginlikleriyle insanları etkilemeye devam ediyor. Bu bölge içinde özellikle Rize, doğanın en güzel örneklerini barındırıyor.
Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarım ürünü olan fındıkta maliyetleri düşürmek isteyen üreticiler, mahsulü toplamak için mevsimlik tarım işçisinin yerine kendisi fındık bahçelerine girdi.
Bolu'da, Abant Milli Parkı yolunda beton bariyere çarparak ikiye bölünen otomobildeki 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Red Bull Formulaz Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde 27 Ağustos'ta gerçekleştiriliyor.
Rize’de emniyet ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 113 paket kaçak sigara ve tütün çeşitleri ele geçirildi.
Ordu’da yaşayan kuzenler, bin 500 rakımlı yaylada yetiştirdikleri tıbbi naneden yağ üretimi gerçekleştiriyor. Alman firmalarını rakip alan kuzenler, 400 kilogram yaş naneden üretilen 1,2 litre yağın kilogramını ise 35 bin liradan satıyor.
Türkiye'de boy ortalaması en yüksek ve en düşük illerimiz açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı araştırmada, erkekler ve kadınlar ayrı kategoride yer alırken, illere göre kilo ortalaması da araştırmaya dahil edildi. İşte Türkiye'de illere göre boy ve kilo ortalaması...
