Depremlerin etkilediği Malatya'da 15 katlı 9 bina patlayıcıyla yıkıldı

Depremlerin etkilediği Malatya'da 15 katlı 9 bina patlayıcıyla yıkıldı

  • 1
  • 0

"Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma uğrattığı Malatya'daki ağır hasarlı 15 katlı 9 bina eş zamanlı patlayıcı kullanılarak yıkıldı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 36 binden fazla binanın ağır hasar aldığı kentteki 6 bin civarında binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Kentteki düşük katlı binalar iş makineleriyle, yüksek katlı binalar ise patlayıcı yardımlarıyla yıkımı yapılıyor.

Yeşilyurt ilçesi Yeşiltepe Mahallesi'ndeki 15 katlı 9 binanın yıkımında ise patlatma yöntemi kullanıldı.

Uzman ekiplerce 1660 kilogram patlayıcı ile 30 bin kapsülün kullanıldığı ve geniş güvenlik güvenliğinin alındığı binalar, komutun verilmesiyle saniyeler içerisinde eş zamanlı yıkımı yapıldı.

Yıkımın ardından alanda yüksek toz bulutları oluştu.

Haber : AA

Yorum Yap

Ordu’da 1700 rakımlı yaylada kar festivali

Ordu’da 1700 rakımlı yaylada kar festivali

  • 0
  • 0
Rize'de Tarihi Zil Kale geçen yıl 181 bin 446 ziyaretçi ağırladı

Rize'de Tarihi Zil Kale geçen yıl 181 bin 446 ziyaretçi ağırladı

  • 0
  • 0

Rize’de deniz dolgusu üzerine yapılan havaalanı kaç yılında açılmıştır?