Hamsi İhracatı 2021'in İlk Çeyreğinde 2,9 Milyon Dolar Kazandırdı
15.04.2021 - 16:55Türkiye'den yılın ilk üç ayında 23 ülkeye 2 milyon 852 bin 503 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleştirildi.
- 0
- 1
- 865
Türkiye'den yılın ilk üç ayında 23 ülkeye 2 milyon 852 bin 503 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleştirildi.
Türkiye'de denizlerde 5 milimetreden daha küçük plastik parçacıklar olan mikroplastik kirliliği araştırıldı. Karadeniz'de kilometrekarede 1 milyonun üzerinde tespit edilen mikroplastikler aralarında hamsi, palamut, mezgit, barbun ve istavrit gibi 12 balık türünde görüldü.
Hamsiden ümidini kesen balıkçılar çaça balığı avına yöneldi.
Rize’de yaşayan Necip-Yasemin Akmermer çifti, 22 yıldır birlikte balıkçılık yaparak geçimlerini sağlıyorlar.
SAMSUN'da avlanan hamsinin azlığı nedeniyle balıkçı tezgahlarında mezgit ile barbun ilgi görüyor.
Karadeniz’de bir süre uygulanan hamsi avı yasağının ardından denize açılan tekneler hamside umduğunu bulamadı.
Karadeniz'de 1 aylık aranın ardından getirilen ek tedbirlerle yeniden başlayan hamsi avı sürüyor. Balıkçıların gece başlayan ve günlerce deniz üzerinde süren zorlu maratonunda avlanan kasa kasa hamsiler tezgahlarda yerini alıyor. Hamsi avlandığı bölgeden nakledildiği illere olan uzaklığa göre tezgahlarda 3 katını bulan fiyatlarla satılıyor.
Batı Karadeniz'de etkili olan kar yağışı ve açıklardaki fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca, Zonguldak ve Bartın'da tezgahlar boş kaldı.
Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (RİMER), her yılın 53. gününü 'Rizeliler Günü' olarak çeşitli etkinliklere kutlanacağını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Hamsi avcılığında kısıtlama 7 Şubat 2021 tarihi saat 00.01’den itibaren sona erecek. Ek tedbirlerle avcılık başlayacak” dedi.
Karadeniz’de hamsi avı yasağının 28 Ocak tarihine kadar uzatılmasının ardından Trabzon’a hamsi İğneada açıklarında avlanan tekneler vasıtası ile gelirken orada da hava muhalefeti nedeniyle hamsi avı yapılamayınca Trabzon’da ilk kez tezgahlar hamsisiz kaldı.