Ünlü şef ve yazar Sahrap Soysal Rize’yi kaleme aldı

Ünlü şef ve yazar Sahrap Soysal Rize’yi kaleme aldı

  • 0
  • 0

Ünlü şef ve yazar Sahrap Soysal, Rize'de düzenlenen gastronomi festivalini köşe yazısında değerlendirdi. Festivalin atmosferini ve lezzetleriyle birlikte okuyuculara aktaran Soysal, yazısını Rize'nin gastronomi potansiyeline dikkat çekmek ve bu lezzetleri keşfetmeye davet etti.

Soysal köşe yazısında, Rize'nin coğrafi özelliklerinin çay üretimine uygunluğunu belirtirken, çay hasadının mayıs ayında başladığını ve ekim ayında dahi devam ettiğini ifade etti. Rizelilerin her alanda çay ekimi yaptığını ve çaylıkların başında kendi evlerini inşa ettiklerini belirtti.

Çay hasadının ardından yaş çayın işlenme sürecine de değinen Soysal, bu sürecin zahmetli olduğunu ve birçok aşamayı içerdiğini aktardı. Çayın sağlıklı bir şekilde demlenmesi için doğru yöntemleri anlatan yazı, çayın Türk kültüründeki önemini vurgulayarak çayın kalitesinin bakır demlik ve iyi suyla ilişkilendirildiğini belirtti.

Festivalde sunulan yöresel lezzetlere de değinen Soysal, hamsili pilavdan kaynana lokumuna, bulgur pilavından lahana vurmasına birçok lezzetin öne çıktığını ifade etti. Geleneksel tatlar arasında enişte kurabiyesi ve Laz böreğine özel bir vurgu yaparak, Rize'nin gastronomi alanındaki zenginliğine dikkat çekti.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Avukat Sancaktutan adaylığını duyurdu

Avukat Sancaktutan adaylığını duyurdu

  • 1
  • 0
Çorum'da devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı

Çorum'da devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Yerel halkın, yapılması planlanan taş ocağına karşı verdiği mücadele ile gündeme gelen İkizdere'deki vadinin adı?