Yeni Yusufeli'nin eski Yusufeli manzarası var
08.04.2023 - 12:15Artvin’de büyük bir bölümü baraj sularıyla kaplanan Yusufeli ilçesinde, eski ve yeni yerleşim yeri aynı karede görüntülendi.
- 0
- 0
- 1783
Artvin’de büyük bir bölümü baraj sularıyla kaplanan Yusufeli ilçesinde, eski ve yeni yerleşim yeri aynı karede görüntülendi.
Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yapımı devam eden Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük cami ve külliyesi inşaatında sona doğru geliniyor.
14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Rize'den kimler milletvekili adayı oldu? Bu seçimde Rize'de kimler hangi partiden aday adayı oldu?
Rize'de sürücüsünün kontrolünden çıkan araç kavşakta yer alan trafik levhasına çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Trabzon'da kumar operasyonunda yakalanan 4 kişiye 16 bin 220 lira ceza uygulandı.
Türkiye'nin milli ve yerli otomobil Togg, yaptığı paylaşımda akıllı cihazların teslimatı için sevkiyata başladığını duyurdu.
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çukurçayır mahallesinde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen ancak daha sonra mühür bozularak inşaatı devam ettiği beirlenen cami inşaatına Ortahisar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından 650 bin TL para cezası kesildi. Belediye inşaatla ilgili mühür bozma suçu işlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda da bulundu.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projeleri kapsamında kura çekimlerinin yeni etabı başladı.
Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlatmasının 104. yıldönümünde, Samsun'da düzenlenecek. Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içine alan 19-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Organizasyon dolayısıyla açılışı yapılacak Samsun İlk Adım Satranç Salonu da ilk şampiyona heyecanına sahne olacak ve satranç sporunun hizmetine sunulacak. Toplam 100 bin lira tutarında ödül dağıtılacak turnuvada şampiyon olan sporcu, 2023 Türkiye Şampiyonası'na doğrudan katılma hakkı kazanacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen federasyon başkanı Gülkız Tulay, şu değerlendirmede bulundu: "Hepimizi derinden sarsan depremler nedeniyle ara verdiğimiz turnuvalarımızı yeniden başlatıyoruz. Böyle zorlu dönemlerde yapacağımız en iyi şey, işimizi her zamankinden daha iyi yapmak. Cumhuriyet'imizin 100. yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'da Anadolu topraklarına ayak bastığı 19 Mayıs tarihini, Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk gençliğine armağan ettiği tarihleri kapsayan haftada Samsun'da olmak istedik. Ülkemizin dört bir yanından gelen pırıl pırıl sporcularımızla, gençlerimizle hem şampiyona hem de 19 Mayıs heyecanını yaşamak istedik. Bu şampiyona atamıza minnettarlığımızı göstermek, Türk satrancının, gençlerinin bu ülkenin istikbali olduğunu, onlarla aydınlık bir yolda çok daha güçlü yürüdüğümüzü göstermek açısından da anlamlı. Bu ülkenin evlatları, yükselen nesli her şeyin en iyisini hak ediyor. Hamle yapacak tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum."
Trabzon'da hakkında arama kararı bulunan 7 kişi gözaltına alındı.
Giresun’da 22 Ağustos 2020’de yaşanan sel felaketinin ardından yaralar hızla sarıldı. Selden en çok zarar gören Dereli ve Doğankent’te TOKİ’nin yaptığı toplam 369 konut, 122 ticari ünite ve 24 köy evi tamamlanırken, yeni ev ve iş yerlerinin anahtarları sel mağdurlarına teslim edildi.
Rize'de AK Parti, MHP ve CHP'de ve diğer partilerde adaylar kimler olacak?
Pazar ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Hakan Gültekin, "14 Mayıs’ta Pazar ilçemizden alacağımız en yüksek oy ile hem Cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz hem de meclisimizde güçlü temsil adına 3 milletvekilimizi de göndereceğiz"dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin 2024 yılında tamamlanması planlanıyor.
Omuz omuza vererek başarılarla dolu bir seçim süreci yürüteceklerini belirten AK Parti Rize milletvekili aday adayı Sema Yağcıtekin, "Ufuklara baktığımızda milletimizin geleceğini, gençliğimizin ikbalini, ardımıza döndüğümüzde Türk kadınının gücünü, sağımıza ve solumuza baktığımızda ise Milli Bir Türkiye görmek için haydi bir daha" dedi.
Spor Toto 1. Lig’in 31. haftasında görev alacak hakemler belli oldu. Çaykur Rizespor'un pazar günü deplasmanda oynayacağı Erzurumspor FK maçında hakem Mert Güzenge düdük çalacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “20 Nisan'da Karadeniz gazı devreye girecek. Karadeniz gazının ateşini Filyos'ta yakacağız. Sonra da Türkiye yerli gazını kullanmaya başlayacak” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
FIFA’dan iki dönem transfer yasağı cezası alan Giresunspor’da eski başkan Hakan Karaahmet döneminde alacakları için Giresunspor’u FIFA’ya şikayet ederek, sözleşmesini tek taraflı fesheden Joseph William Champness'ın, yeşil-beyazlı ekibe geri dönebileceği kaydedildi.
Rize'de mart ayı boyunca emniyet ekipleri tarafından çeşitli suçlardan gözaltına alınan 440 kişiden 54'ü tutuklandı.
AK Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Hakan Gültekin, esnaf gezileri düzenleyerek talep ve istekleri tek tek not etti.
