Rize'de partilerin kulislerindeki milletvekili adayları kim?

Rize'de partilerin kulislerindeki milletvekili adayları kim?

  • 2
  • 0

Rize'de AK Parti, MHP ve CHP'de ve diğer partilerde adaylar kimler olacak?

Partilerin milletvekili aday adayı listeleri yavaş yavaş belli olmaya başlıyor. Rize’de 3 milletvekili için hangi partiler kimleri aday gösterecek. 

Buna göre Rize’nin de aralarında bulunduğu 81 ilde adayları ilk belirleyen siyasi parti, Cumhur İttifakı’ndaki 5 parti arasında 2’inci büyük parti olan MHP oldu. Gözler diğer partilerin adaylarına çevrildi.

MHP RİZE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KİMLER OLDU? 

MHP’nin Rize’deki adayları sırasıyla; daha önce partide çeşitli görevler yapan MYK Üyesi Recep Bakırcı, Av. Remzi Kutanoğlu ve Av. Yunus Emre Öztürk Rize MHP milletvekili adayları oldu. MHP, Rize’de ittifak yapılacak söylemlerini de bu şekilde geçersiz kıldı. 

MHP’nin adaylarının belli olmasının ardından gözler diğer siyasi partilere çevrildi ve 9 Nisan 2023 Pazar günü, saat 17:00’da gelecek haberler beklenmeye başlandı. 

Kentteki siyasi partilerde sıralamaya girecek olası isimler üzerine kulislerde de bir hareketlilik başladı. Buna göre AK Parti, CHP, İyi Parti, BBP ve Y. Refah Partisi gibi iddialı siyasi partilerin adaylarının kimler olacağına dair de kulislerde şu isimler konuşuluyor: 

RİZE AK PARTİ’DEN KİMLER MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERİLECEK?
Rize’de AK Parti, seçimlerden önce milletvekili aday adaylığı için en yoğun başvuru alan siyasi parti oldu. Buna göre; Ahmet Türk, Ayten Aydın, Bahattin Albayrak, Emine Karali, Enes Baş, Hakan Gültekin, Harun Mertoğlu, İbrahim Biberoğlu, İbrahim Türüt, İshak Alim, İsmail Hakkı Yenilmez, Kasım Kutlu, Kemal Şamlıoğlu, Levent Karahan, Mehmet Hüsrev, Melahat Furtuna, Murat Sadettin Türüt, Nuran Alim, Osman Aşkın Bak, Selim Beşikçi, Sema Yağcıtekin, Seyyit Ahmet Seven, Tarık Ziyad Büyükbaş, Yasemin Gültekin Ayaz, Yasemin Suyabatmaz ve Yılmaz Katmer aday adaylığı için başvuru yaptı. 

AK PARTİ RİZE'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 seçimlerine sayılı günler kala milletvekili adayları merak ediliyor. Dün akşam satlerinde MHP'nin milletvekili adaylarını açıklamasıyla beraber diğer partilerden kimlerin milletvekili adayı olarak gösterileceğine dair yoğun bir merak oluştu.

Rize AK Parti’de yapılan temayülde daha önce il başkanlığından istifa edip aday adayı olan İshak Alim, İl Genel Meclisi Başkanlığından istifa edip aday adayı olan İbrahim Türüt isimleri kulislerde şansı olan aday adayları olarak konuşuluyor.

BU SEFER ARDEŞEN’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI

Eski İl Başkanı Yılmaz Katmer’in abi konumunda teşkilatlarda karşılık bulmasıyla aday olacak muhtemel isimler arasında yer alıyor. Temayül yoklamasında bu isimlerin yanı sıra Kadın Kolları Başkanlığı yapan Sema Yağcıtekin, Eski Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Eski DOKAP Başkanı Hakan Gültekin öne çıktı.

Diğer taraftan Ardeşen - Pazar bölgesinden bir aday gösterilir diye tahmin ediliyor. Bunun içinde Hakan Gültekin’in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Kemal Şamlıoğlu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Harun Mertoğlu isimlerinin öne çıktığı biliniyor. Fakat sürpriz beklentileri de kulislerde hakim durumda.

Öte yandan kulislerde eski bakan İmdat Sütlüoğlu ismi dolaşıyor. 
Hepsi bir yana mevcut milletvekilleri Osman Aşkın Bak, ve Muhammed Avcı Rize listesinde yer alacak en şanslı isimler olarak öne çıkıyor. 

CHP MİLLET İTTİFAKININ İLK SIRA ADAYINI ÇIKARTIR

Rize’de çok güçlü olan Ak Parti’ye karşı Millet İttifakı ortak aday çıkartarak yarışacağı kesin gibi. CHP’de Saltuk Deniz, Kenan Bıyık, Nurdan Tavukçuoğlu Ardal, Fazilet Türüt, Hüsamettin Özdemiroğlu ve Turgut Yazıcı isimleri aday adaylık başvurusu yaptı. İyi Parti’den Köksal Toptan ismi öne çıkıyor. DEVA Partisinden ise İl Başkanları Muhammet Avcı. CHP’de başvuru yapan isimler arasından ilk sıra adayın gösterileceği İyi Parti ve Deva Partisinden birer ismin bu isimler arasına eklenerek listenin belirleneceği konuşuluyor.

CHP teşkilatı Saltuk Deniz diyor, eski ANAP’lılar ve Ak Parti’de ki küskünler Kenan Bıyık ismini öne çıkartıyor. Bunun haricinde çeşitli söylentiler ortaya atılsa da bir sürpriz olmayacağı tahmin ediliyor.   

Cumhur İttifakının diğer partileri Yeniden Refah Partisi Rize’den Milletvekili Adayı belirler mi bekleyip göreceğiz. Partinin il başkanlığına Cemil Çolak, Samet Şişman, Hızır Can, Fatih Kaptan, Mümin Bakırcı ve Aygül Kızmış isimleri adaylık için başvuru yaptı. Büyük Birlik Partisinde ise 4 aday adayı var. Merkez İlçe Başkanlığından istifa edip aday adayı olan Abdulkadir Usta, BBP’nin Rize Milletvekili Adayları arasında ilk sırada yer alır diye tahmin ediliyor.

Rize'de seçim anketleri yapılmaya devam ediyor. 14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçimler öncesi anket şirketleri seçim anketleri yapmaya başladı. Buna göre Rize’de Ak Parti’nin oyları yüzde 60’larda gözüküyor.

Haber :

Yorum Yap

Ev hanımının bakımını üstlendiği yaralı ebabil iyileşti

Ev hanımının bakımını üstlendiği yaralı ebabil iyileşti

  • 0
  • 0
Yük treninin çarptığı 89 yaşındaki yaşlı kadın öldü

Yük treninin çarptığı 89 yaşındaki yaşlı kadın öldü

  • 0
  • 0

Rize halk kültüründe köy ahalisinin toplu halde işbirliği ile çalışmasına ne ad verilir?