Kızılaydan "Deprem Bölgesinde En Yakın Hizmet Noktası Nerede" uygulaması
20.02.2023 - 19:02Depremzedeler, Kızılayın WhatsApp hattına konumlarını göndererek kendilerine en yakın hizmet noktasını öğrenebilecek.
- 0
- 0
- 960
Depremzedeler, Kızılayın WhatsApp hattına konumlarını göndererek kendilerine en yakın hizmet noktasını öğrenebilecek.
AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sezer, 20 bin 870 binada enkaz çalışması yürütüldüğünü söyledi.
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Hayırsever vatandaşlarımızın güvenilir bir uygulama ile evlerini bedelsiz ya da indirimli bir bedelle kiralayarak ihtiyaç sahiplerine sunabilecekleri Evim Yuvam Olsun uygulamasında detaylar netleşti" dedi.
İŞKUR tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için, depremin etkilerini hafifletmek amacıyla yürütülen hizmetler için 1 milyar 400 milyon lira ödenek aktarıldı.
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA), güncellenen Türkiye diri fay hatları haritasını paylaştı.
Rize'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar sonucu Ardeşen'de 1, Çamlıhemşin'de 6 ve İkizdere'de 7 olmak üzere 14 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada "Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz." dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) ve Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkanı Ahmet Nedim Erdem, deprem hasarlarında, sigortalıların hasarlarını hızlı, adil ve objektif bir biçimde tespit edip raporları DASK'a ve ilgili sigorta şirketlerine ileterek vatandaşların hasar tazminat ödemelerinin ivedilikle yapılması konusunda gereken tüm gayreti gösterdiklerini bildirdi.
Rize Valiliğinden yapılan açıklamada bu zamana kadar deprem bölgeleri için yapılan faaliyetlerle ilgili bilgiler verildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 20 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle eğitim-öğretime verilen aranın ardından deprem bölgesi dışındaki 71 ilde, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrenciler, ders başı yaptı.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler nedeniyle depremzedelerin üşümemesi için Rize'de soba yapım çalışması sürüyor.
Azerbaycan’da aracının üzerine yüklediği yardım malzemeleri ile çekilen fotoğrafı gündem olan Server Beşirli’ye bir işadamı tarafından yeni araba hediye edildi. Eski arabasının bir sembol haline geldiğini belirten Beşirli, “O benim özel arabam. O bir kardeş sembolü oldu. Ben onu hediye ederim, müzeye koyarım ama satmam” dedi.
Genç Kızılay gönüllüleri tarafından deprem bölgesinde bugüne kadar 37 milyon öğün sıcak yemek depremzedelere dağıtıldı.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, afetzedelerin geçici kimlik belgelerini e-Devlet'ten alabileceğini duyurdu.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından özellikle üniversite öğrencilerinin dayanışma ruhuna vurgu yaparak, "Ülkece gençlerimizle gurur duymalıyız. İnanılmaz dayanışma örneklerine şahit oluyoruz." dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören haberleşme altyapılarını onarırken, iletişim ağlarının güçlendirilmesi için mobil baz istasyonlarına her geçen gün yenisini ekliyor.
Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan yardımlardan dolayı ilçe halkına teşekkür ederek, "Dayanışma yaşatır. Dayanışmayla yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz." dedi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afetten etkilenen öğrenci ve ailelerini Rize’de misafir ediyor.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afetten etkilenen öğrenci ve ailelerini Rize’de misafir ediyor.
