RTEÜ Öğrenci ve Ailelerini Kucaklıyor

RTEÜ Öğrenci ve Ailelerini Kucaklıyor

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası afetten etkilenen öğrenci ve ailelerini Rize’de misafir ediyor.

RTEÜ'den yapılan açıklamada depremden etkilenen şehirlerde yaşayan öğrenci ve ailelerinden oluşan 170 kişilik grup, üniversitenin otobüsleriyle deprem bölgesinden alınarak, Rize'ye getirilip özel ve kamu misafirhanelerine yerleştirildiği belirtildi. 

Depremzede aile ve çocuklara uzmanlar eşliğinde sağlık taraması, spor faaliyetleri, psikososyal destek verildiğinin aktarıldığı açıklamada, ayrıca, toplanan ihtiyaç malzemeleri, üniversite içerisinde oluşturulan yardım toplama merkezinde gönüllü öğrenciler, akademisyen ve idari personeller tarafından kolilere yerleştirilip, tırlara yüklenerek deprem bölgelerine gönderildiği ifade edildi. 

Rektör Karaman: Yaklaşık 3 Bin 500 Öğrenci Etkilendi
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, deprem sonrası yaptıkları değerlendirmede, üniversitelerinde öğrenim gören yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin aileleriyle birlikte depremden etkilenen 10 ilde yaşadıklarının tespit edildiğini belirtti. 

Öğrencilerle ilk gün kısa mesajlarla, hemen ardından tek tek iletişim kurularak kendilerinin ve yakınlarının depremden etkilenme durumlarının belirlendiğini ve aileleri ile Rize'ye davet edildiği kaydeden Yılmaz, "Gelen talepler doğrultusunda depremden etkilenen illerden 170 kişi üniversitemize ait otobüslerle Rize'ye getirildi. Özel ve kamu misafirhanelerine yerleştirilen öğrencilerimiz ve ailelerinin öncelikle beslenme ve hijyen gibi temel ihtiyaçları karşılandı, uzman doktorlar eşliğinde sağlık taramaları gerçekleştirildi. Üniversitemizin psikososyal destek ekibi üyeleri, aileleri ziyaret ederek travmanın etkileri konusunda değerlendirme yaparak destek sundu. Tıbbi desteğe ihtiyacı olan aile üyeleri üniversitemize ait Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavileri gerçekleştirildi. Özellikle çocuk misafirlerimizin psikososyal açıdan desteklenmesi için oyun etkinlik alanı oluşturularak etkinlikler yapmaları sağlandı. Halkımızla birlikte el ele vererek elimizden gelen tüm desteği depremzede misafirlerimizle paylaşıyoruz." dedi. 

Haber :

Yorum Yap

Kota kararı Karadeniz'de hamsi varlığının devamına katkı sağlayacak

Kota kararı Karadeniz'de hamsi varlığının devamına katkı sağlayacak

  • 0
  • 0
Aranan firari 3 hükümlü saklandıkları evde yakalandı

Aranan firari 3 hükümlü saklandıkları evde yakalandı

  • 0
  • 0

28. dönem parlamentosunun en genç üyesi olan Rizeli milletvekili?