Başkan Çervatoğlu: Dayanışma Yaşatır

Başkan Çervatoğlu: Dayanışma Yaşatır

  • 1
  • 0

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan yardımlardan dolayı ilçe halkına teşekkür ederek, "Dayanışma yaşatır. Dayanışmayla yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz." dedi.

Çervatoğlu yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin tüm ülkenin yüreğine bir hançer gibi saplanarak, tarifsiz acılar yaşattığını belirtti.

Çervatoğlu, "10 ilimizi etkileyen deprem kimi canlarımızı bizden kopardı, kimimizi evsiz, yurtsuz, anasız babasız, evlatsız bıraktı. Deprem öldürmez bina öldürür. Bilimi ve tekniği yok sayan anlayışlar bizim bu acıyı yaşamamıza neden olanların başında gelmektedir. Yürek acımız dinmez. Unutursak kalbimiz kurusun." diye konuştu.

"Biz Halkız!"
Depremin ardından ortaya çıkan dayanışma ruhuna vurgu yapan Çervatoğlu, şunları söyledi:

"Bu acıların merhemini sarmaya çalışanlara birileri yapması gerekenleri yapmadığı gibi 'siz kimsiniz' diye seslenmeyi görev bildi. Bunlara Karadeniz’in küçük bir kasabasından sesleniyoruz. Biz halkız! Halk! Yaraları olan yurttaşlarımızın yanında yer alan, cenazelerimizde acılarımızı paylaşan, enkazın altında nefes alışları kendi nefesi bilerek çalışan halk. Biz aramızda binlerce kilometre olsa bile Hatay’ın, Maraş’ın, Adana’nın, Urfa’nın, Antep’in, Diyarbakır’ın, Adıyaman’ın, Malatya’nın, Osmaniye’nin, Kilis’in acısını acımız bilenleriz."

"Dayanışmayla Yaralarımızı Sarmaya Devam Edeceğiz"
Çervatoğlu, Fındıklı'nın 7'den 77'ye deprem bölgesi için seferber olduğunu kaydederek, "Bu acıya az da olsa merhem olabilmek için 6 Şubat sabahından itibaren tüm varlığını ortaya koyarak çalışan Fındıklı Belediyesi çalışanlarına, bizlere güvenerek şimdiye kadar toplamda sekiz tır ve devam eden; giyim, ısınma malzemeleri, çadır, battaniye, çocuk bezi, kuru yiyecek,konserve, su ve odun gibi malzemelerin deprem bölgesine ulaşmasını sağlayan; Fındıklı halkına, yerel esnafımıza ve Fındıklı Esnaf Odası’na, Fındıklı Ziraat Odası'na, ilçe dışında yaşayan yurttaşlarımız ve iş insanlarımıza, kampanya süresi boyunca desteklerini her zaman sunan ilçe örgütüme ve destek sunan tüm siyasi partilere, nakliye için bizlere destek sunan Hopa ve Fındıklı kökenli nakliye şirketleri ile şoför dostlarımıza, S.S. 5 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi yöneticilerine, yapılan çalışmalarda 'meci' anlayışıyla yardım toplama merkezini hiç yalnız bırakmayan gönüllülerimiz ve halkımıza, deprem bölgelerinde çalışan Fındıklı Belediyesi, Fındıklı AKUT ekipleri ve gönüllülere kısacası bizlere güvenen dostlarımıza, yoldaşlarımıza, sonsuz teşekkürler. Dayanışma yaşatır. Dayanışmayla yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz. Ülkemize geçmiş olsun, hepimizin başı sağolsun" dedi.

Haber :

Yorum Yap

Samsun'da 4 ayda 6 bin 650 konut satıldı

Samsun'da 4 ayda 6 bin 650 konut satıldı

  • 0
  • 0
Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

  • 0
  • 0

Rize Kalesi'ni inşa ettiği bilinen Bizans imparatoru kimdir?