Trabzon'un asırlık çınarı Asiye nine torununun torununu gördü
11.09.2023 - 14:13Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan 103 yaşındaki Asiye Kaya, mahallenin en yaşlı bireyi olarak biliniyor.
- 0
- 0
- 4059
Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan 103 yaşındaki Asiye Kaya, mahallenin en yaşlı bireyi olarak biliniyor.
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı.
Doğu Karadeniz Bölgesi ve Rize'nin en yüksek yaylalarından olan Kavrun Yaylası'na mevsimin ilk karı yağdı.
Karadeniz'in en güzel yaylalarından biri olarak kabul edilen Amlakit, ilk Rize seyahatinizde mutlaka uğramanız gereken özel noktalardan biri. Doğanın sükuneti, temiz havası ve eşsiz manzaralarıyla Amlakit Yaylası, Rize'nin keşfedilmesi gereken incilerinden biri olarak göz kamaştırıyor.
Bu yıl Rize Belediyesi tarafından hizmete sunulan Isırlık Tabiat Parkı şehre yakınlığı, içerisinde bulundurduğu güzellikler ve manzarasıyla görenleri mutlu ediyor.
Türkiye otomobil pazarında elektrikli otomobil satışlarının payı bu yılın 8 ayında yüzde 4'e yaklaşırken, Togg T10X modeli ile satışa başladığı 4 ay içerisinde tüm elektrikli araç pazarında en çok satan marka ve model kategorisinde lider oldu.
Acil durumdaki hastalara yetişebilmek için en fazla 90 saniye içinde 112 Acil Sağlık İstasyonundan çıkan ambulanslar, trafikte yol vermeyen sürücüler nedeniyle bazen hastalara ulaşmakta gecikiyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Pınar Sökülmez Kaya, yanlış yapılan diyetlerin organ yetmezliğine neden olabileceğini söyledi.
Gümüşhane’de olumsuz arazi şartları nedeniyle kayalık alanda inşa edilen ve çevre sakinleri tarafından “6 katlı cami” olarak isimlendirilen caminin inşaatında sona gelinirken, cami ilginç mimarisi ile görenleri hayrete düşürüyor.
Karadeniz Bölgesi'nde bu yıl Kestane balı üretiminde Akdeniz’den bölgeye geldiği belirlenen 'Gal arısı' zararlısının kestane ağaçlarına zarar vermesi ve yağmurların da çok olması nedeniyle büyük düşüş yaşandı.
Trendyol Süper Lig'de 5-18. hafta müsabakalarının programı belli oldu.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek, eylül ayı olağan meclis toplantılarının beşinci birleşimine katıldı.
Giresun’un Görele ilçesinde kontrolden çıkan otomobil dere yatağına uçtu. Kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Sigara fiyatları eylül ayı ile birlikte zamlanmaya başladı. Hemen hemen her pakete 5 TL zam yapıldı. JTİ sigara grubu yaptığı zamların ardından 2 markasında indirim yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerdeki sınavların yazılı yoklama şeklinde yapılmasına yönelik düzenlenme yaptı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’nda yıl sonunda yolcu sayısının 4 milyona ulaşacağını öngördüklerini belirterek, “Trabzonumuza yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladık. Mevcut iç hatlar terminal binasına iki adet sabit yolcu köprüsü ve körük ekleyeceğiz. Özellikle yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının aciliyeti vardı. Şu anda yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğundaki yeni pist ve 10 milyon yolcu kapasiteli 110 bin metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının fizibilite çalışmalarını tamamlayacağız” dedi.
Ordu'nun İkizce ilçesinde otomobilin dereye yuvarlanması sonucu biri hamile 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı'nda kongre sürecine girildi. Kongrede şu an için 2 aday yarışacak.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Zabıta Teşkilatı’nın 197. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Zabıta Dairesi Başkanlığı personeliyle bir araya geldi.
