Özçelik: Budama üreticiyi budadı

Özçelik: Budama üreticiyi budadı

  • 0
  • 0

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un budama işlemi ve rekolte düşüklüğü çay üreticilerini olumsuz etkilediğini dile getirerek serzenişte bulundu.

ÇAYKUR’un çay budama işleminin üreticiler tarafından pek çok şikayet geldiğini belirten BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, “ÇAYKUR tarafından tarım araziler için budama işlemi, üreticilerden gelen şikayetlerin artmasına sebep olmuştur. Üretici,  rekoltesinin düşmesine, budayacak arazisinin kalmamasına hemde çay yerine ot kesmesine sebebiyet vermiştir. BBP Rize İl Başkanlığı olarak diyoruz ki bu durum üreticiyi mağdur etmektedir.” dedi. 

ÇAYKUR’a çözüm önerisi sunan Özçelik, “Budama oranının 1 bölü 7’ye yükseltilmesiyle gelinen noktada BBP Rize İl Başkanlığı olarak, önümüzdeki 3 yıl için isteyen budamasını yapsın ücretini alsın, isteyende budama yapmasın ÇAYKUR’'a çayını satabilsin. Özellikle küçük üreticinin budama yapacak arazisi kalmamıştır.” diye konuştu.

“Böyle Giderse İthal Çay Kapıda”
Rekolte düşüklüğü nedeniyle 3 sene sonra ithal çay almak zorunda kalınacağını belirten Özçelik, “Rekolte düşüklüğü sebebiyle üretilen yaş çay miktarı azalmakta olup, böyle devam ederse 3 sene gibi bir süre sonra kuru çayı ithal etme zorunda kalacağız. Çünkü nüfus artıyor, rekolte düşüyor, doğal olarak kişi başına düşen kuru çay miktarı azalma eğilimindedir.” ifadelerini kullandı. 

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem

  • 0
  • 0
'Mahzen-47' operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı

'Mahzen-47' operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0

Atmacanın av için göç yolunu takip ettiği, bu sayede yakalanmasına olanak sağlayan kuş?