Kahramanmaraş'ın simgesi dimdik ayakta
02.03.2023 - 17:02Kahramanmaraş'ın simgelerinden olan Türkiye'nin en büyük dördüncü camisi Abdülhamit Han camii, çevresinde çok sayıda bina yıkılmasına rağmen tüm ihtişamıyla ayakta duruyor.
- 2
- 0
- 815
Kahramanmaraş'ın simgelerinden olan Türkiye'nin en büyük dördüncü camisi Abdülhamit Han camii, çevresinde çok sayıda bina yıkılmasına rağmen tüm ihtişamıyla ayakta duruyor.
Bartın'da meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladığı ahşap prefabrik sınıflarla Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgede "eğitim kampüsü" kurulacak.
Birinci dünya savaşı ve ardından kongreler dönemi (Kurtuluş savaşına hazırlık dönemi) İstiklal Savaşımızda Rize’miz hep önemli rol oynamıştır. Rizeliler sadece Rize ve çevresinin savunulmasıyla yetinmemiş, diğer bölgelerde de vatan savunmasına gönüllü katılmışlardır.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Fransa'nın kurduğu sahra hastanesinde iki haftada yaklaşık 1500 afetzedeye muayene ve tedavi hizmeti sunuldu.
Birinci Cihan savaşında 9 Mart 1916 tarihinde Rize, Rusların işgaline uğramış, 2 Mart 1918 de bağımsızlığına kavuşmuştur.
Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanı'nda Umman'ın ardından ikinci yurt dışı uçuşunun İsrail'in Tel Aviv kentine yapılacağını açıkladı.
Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İspanya'daki Erasmus+ stajlarını başarıyla tamamlayarak Rize’ye döndü.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili 27-28 Şubat Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı.
Rize'de kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 15 yaşındaki lise öğrencisinin cenazesi toprağa verildi.
Bakan Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki hasar tespit çalışmalarında, 582 bin bağımsız bölüm ve 202 bin binanın acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
Turan Haste'nin yönettiği "Rutubet", ABD'deki Santa Barbara Film Festivali'nde "En İyi Kısa Film" seçildi.
Türk Hava Yolları (THY), 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen afetzede üniversite öğrencileri için yarım zamanlı iş imkanı sunan "Take-off 10" programı başlattı. Bu kapsamda Rize-Artvin Havalimanı'na da personel alımı yapılacağı öğrenildi.
Son sistem teknolojiyle donatılan ve zemin hareketinin kontrollü olarak binaya aktarımını sağlayan 1248 sismik deprem izolatörlü yapısıyla güven veren Erzurum Şehir Hastanesi, kesintisiz sağlık hizmeti sunuyor.
Türkiye iklimlendirme sanayisinin ihracatı, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,7 artarak 525,4 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Deprem bölgesinde, enkazda çalışan görevlilerle depremzedelerin tetanos aşılarının yapıldığını aktaran Koca, çok hafif de olsa depremde yara alan kişilerin tetanos aşısını ihmal etmemesi gerektiğine dikkati çekti.
Trabzon'dan "Çocuklar mutlu olsun" diye yola çıkan gezici kütüphane otobüsü, kitapların yanı sıra gönüllülerin hediyeleriyle dolduruldu.
Kahramanmaraş Depremi’nin yaralarını sarmak için Muğla İl Müftülüğü tarafından bölgeye gönderilen gönüllü personel Dilaver Çakır’ın, deprem bölgesinde tanıştığı minik Arda ile vedalaşması, duygulu anlara sahne oldu. Minik Arda’yı oğlu gibi sevdiğini ifade eden Çakır; “Sen benim manevi oğlumsun, beni unutma” dedi.
Geçmişte yaşadığı depremlerin acı tecrübesi ile yatay mimari anlayışının benimsendiği Erzincan'da, yeni yapılan konutlar sıkı denetimden geçiriliyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na katılıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Afetten etkilenen illerimizde yaptığımız organizasyonlarla ihtiyacı artık yerinde karşılayabiliyoruz. Bu 11 şehirde aktif servis yatağı sayısı 22 bin 153, servis yatağı doluluk oranı ise yüzde 44." dedi.
