Tarım sektöründen ihracat rekoru
08.03.2023 - 11:11Tarım sektörü, 5 milyar 434 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-şubat ihracatına imza attı.
- 0
- 0
- 676
Tarım sektörü, 5 milyar 434 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-şubat ihracatına imza attı.
Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Açıkyol Mahallesi'nde 7 Mart 1987'de PKK'lı teröristlerce katledilen 8 kişi için anma töreni düzenlendi.
Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) tarafından 'Minik Yürekler Kocaman Gülüşler' isimli etkinlikler kapsamında köy okullarındaki öğrenciler için eğlenceler ve yarışmalar düzenleniyor.
Seçime gidilecek olan Trabzonspor'da flaş haberler art arda gelmeye devam ediyor. Asbaşkan Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Başkanlığına aday olduğunu açıklarken, teknik direktör Abdullah Avcı da yeni yönetimin önünü açmak için görevi bıraktı.
Kahramanmaraş'ın doğal güzellikleri arasında yer alan turkuaz renkli Yeşilgöz Gölü, 6 Şubat'taki depremlerin ardından bulanıklaştı.
Depremzedelerin yaralarının sarılması için polisten sağlıkçıya, askerden öğretmene, vaizden işçiye ve gönüllülere çok sayıda kadın görev alıyor.
Rize'den deprem bölgesine yardımlar devam ediyor.
Uzmanlar, düzensiz yağışlar ve kuraklığın buğday üretimini olumsuz etkileme ihtimaline karşı önlemler alınması, iklim dostu uygulamalara ve tarımda dijitalleşmeye daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtiyor.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde otellerde misafir edilen depremzede ailelerin çocuklarına, okulları dışında Mekaleskirit Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce (MEKADER) oluşturulan ‘Bilgi Evi’nde, oyunlarla psikososyal destek veriliyor. Zeka oyunlarıyla kişisel gelişimleri artırılan çocuklar, depremin izlerini hafızalarından silmeye çalışıyor.
Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği bölgelerdeki konteyner kentlerde yaraların sarılmaya devam ettiğini belirtti.
Endonezya'nın Natuna Adaları'nda şiddetli yağışların ardından meydana gelen toprak kayması felaketinde 11 kişi hayatını kaybetti, en az 50 kişi kayboldu.
Rize’de sabah saatlerinde etkili olan ve etkisini devam ettiren fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu. Binalardan uçan çatı parçaları park halindeki araçların üzerine düşerek maddi hasar oluşturdu.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) şubat ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,15 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 55,18'e gerilediğini açıklamasının ardından TCMB'nin Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayımlandı.
Gümüşhane’de 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen depremzedelere destek olmak amacıyla açılan ’04.17’ Karma Sergisi’nin bütün gelirleri bağışlanacak.
Rize'den görevli olarak Güney Sudan'a giden polis memuru Salih Turgay, şehrin ve ülkenin de gönüllü elçiliğini yapıyor.
Türk Hava Yolları (THY), 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen afetzede üniversite öğrencileri için yarım zamanlı iş imkanı sunan "Take-off 10" programı başlattı. Bu kapsamda Rize-Artvin Havalimanı'na da personel alımı yapılacağı öğrenildi.
Rize'de etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin çatısı zarar gördü.
Spor Toto 1. Lig'in 25. haftasındaki Erzurumspor FK-Ankara Keçiörengücü maçının Rize'de oynanacağı bildirildi.
Rize Belediyesi tarafından Boğaz mahallesinde yapımı devam eden Deniz Feneri Sosyal Tesisi bünyesinde oluşturulan 'Deniz Müzesi'nde sona yaklaşılıyor.
Rize’de farklı kulüplerde top oynayan baba-oğul aynı forma numarası ve aynı pozisyonda karşı karşıya geldi.
