4 Bin Kilometre Uzakta Rize ve Türkiye'nin Tanıtımını Yapıyor

4 Bin Kilometre Uzakta Rize ve Türkiye'nin Tanıtımını Yapıyor

  • 2
  • 1

Rize'den görevli olarak Güney Sudan'a giden polis memuru Salih Turgay, şehrin ve ülkenin de gönüllü elçiliğini yapıyor.

Rize Cumhuriyet Polis Merkezi'nde görev yapan polis memuru Salih Turgay yeni görev yeri Güney Sudan’da hem Birleşmiş Milletler'in (BM) barışı koruma operasyonuna katkı sağlıyor hem de Rize ve Türkiye'nin tanıtımını yapıyor. 6 aydan beri BM Güney Sudan misyonunda görev yapan Turgay burada görevli asker, polis ve sivillere yönelik tanıtıcı etkinlikler düzenliyor.

Turgay, ülkeyi ziyaret edecek BM personeli için hazırladığı tur planlarına Doğu Karadeniz Bölgesi'ni ve Rize’yi dahil ediyor. T.C. Juba Büyükelçiliği ile işbirliği yaparak vize işlemlerinde BM personeline yardımcı oluyor.

Bu faaliyetlerden sonra birçok BM personelinin Türkiye'yi ziyaret ettiği ve halen de ziyaret etmeye devam ettiğini belirten Turgay, yerel halk ile kurduğu sıcak ilişkiler kurduğunu, bu sayede ay yıldızlı bayrağı özellikle küçük çocukların belleklerine kazıdığını ifade etti.

Haber :

  • Hüseyin ŞENGÜL

    Hüseyin ŞENGÜL

    Allah bu gibi güzel yürekli vatan evlatlarından razı olsun. Orada yapmış olduğu fedakarca ve özverili çalışmaları neticesinde hem ülkemizi temsil yönüyle hem de insanlığın asıl varoluş gayesine olan katkıları yönüyle bizleri ziyadesiyle gururlandırmıştır. Ne mutlu anasına babasına böyle bir vatan evladı yetiştirdikleri için. Ülkemiz adına büyük kazanım.

    Cevap yaz
    03.04.2023 14:59
Yorum Yap

Rize'de kurtuluş anıtı ve yeni tören alanı tamamlandı

Rize'de kurtuluş anıtı ve yeni tören alanı tamamlandı

  • 0
  • 0
Sancaktutan’dan meslektaşlarına yeni işbirliği protokolleri

Sancaktutan’dan meslektaşlarına yeni işbirliği protokolleri

  • 0
  • 0

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2018'de 'En Görkemli Kale' seçtiği Rize'deki kalenin adı nedir?