Rize'nin Çay İhracatı Yüzde 130 Arttı
20.03.2023 - 11:35Rize'den ocak-şubat döneminde yapılan çay ihracatından sağlanan gelir geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 artarak 1 milyon 323 bin 752 dolara ulaştı.
- 1
- 1
- 1404
Rize'den ocak-şubat döneminde yapılan çay ihracatından sağlanan gelir geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 artarak 1 milyon 323 bin 752 dolara ulaştı.
4. derece deprem riski taşıyan iller arasında yer almasına rağmen Kuzey Anadolu Fay Hattı'na yakınlığı ile dikkat çeken Trabzon'da Büyükşehir Belediyesi şehrin yapı stokunu incelemek için harekete geçiyor.
Depremde annesi ve babasını kaybeden, ağabeyini ise enkaz altından çıkartan depremzede Doğukan Arda Barık, Azra Tayircik ile Trabzon'da dünya evine girdi.
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 24. haftada üst üste aynı kadroyla sahaya çıkamadı. Bireysel performansların, sportif başarıyı etkilediği bordo-mavili takımda mali yapıdan sapma, önce Ahmet Ağaoğlu'nun sonrada Abdullah Avcı'nın gidişiyle kongre sürecine taşıdı.
Rize'nin Çayeli ilçesindeki bir firmada çalışan madenciler, Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan evlerinin enkazından 102 saat sonra çıkarttıkları çocuk ve annesinin yanında ablası ve eniştesini de Rize'de misafir ediyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının devreye alınması tarihinin Kahramanmaraş merkezli depremlerle ötelendiğini belirterek, "Nisan sonunda Karadeniz gazını karada yakacağız." dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 6 bin 807’si yabancı uyruklu olmak üzere 49 bin 589 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Yeniden Refah Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Tekstil ve ham maddeleri sektörü, bu yılın ilk 2 ayında 1 milyar 538 milyon dolarlık ihracata imza attı.
Gümüşhane’de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümü düzenlenen bir dizi programla kutlandı.
AK Parti Rize Milletvekili Aday Adayı Yasemin Gültekin Ayaz, halkın içinden geldiğini, aynı dili konuştuğunu ve onları dinlediğini belirterek, milletvekili adaylığı için iddialı olduğunu belirtti.
Samsun Bafra Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışan Rizeli Dr. Bülent Çepni(61), geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.
Rize'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Giresun'da Akçiçek köyüne özgü iki asırlık Davaha dokumasının yok olmaması için 75 yaşındaki Fatma Hastaoğlu, evindeki tezgahta kilim dokumaya devam ediyor.
Rize Valiliği, Ramazan ayı dolayısıyla deprem bölgesine yardım gönderdi.
Gümüşhane’de depremzede çocuklara moral ve motivasyon sağlamak için düzenli olarak her gün eğitsel, denge ve koordinasyon oyunlarıyla spor yaptırılıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açmasının ardından bölgede etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı. Arama kurtarma çalışmaları sürerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketindeki son durum hakkında açıklama yaptı. Yaşamını yitirenlerin sayısı 18'e yükseldi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gerek Kahramanmaraş merkezli depremler gerekse Şanlıurfa'daki sel baskınının ardından Mehmetçiğin devletin tüm kurumlarıyla birlikte ilk andan itibaren seferber olduğunu bildirdi.
Yeni açıklanan Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi'nin dönüşümü hızlandıracağını belirten sektör temsilcileri, paketten tüm taraflar için önemli destekler sunulduğunu bildirdi.
