Rize'de 4 Bin 174 Yapıda 'Kentsel Dönüşüm' Çalışması
10.02.2021 - 09:59Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesi başladı.
- 0
- 0
- 1118
Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesi başladı.
RİZE'de yapımı tamamlanan ve içerisinde 25 fabrikanın faaliyete geçtiği organize sanayi bölgesinde (OSB) 500 kişi istihdam edildi.
Kale Marketler zincir grubunun ortakları Yılmaz Çoruh, Mehmet Şerafettin Özbay, Adem Mollamahmudoğlu ve Hasan Yazıcılar tarafından Kale Grup bünyesinde hizmet verecek olan KALEVIUM AVM, Mermerdelen Mahallesi Rize Limanı karşısı Menderes Bulvarı üzerinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Giresun’da doğuştan sağ kolu ve sağ bacağı olmayan, bütün işlerini sol koluyla yapmaya çalışan 7 yaşındaki Elif Su Arslan yaşama azmiyle herkese örnek oluyor.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, geçen yıl 2,4 milyar liralık ürün alımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Alımlarımız artarak sürecek, bu rakamı 2021'de 1,5 milyar lirası sözleşmeli üretim olmak üzere toplam 3,7 milyar liraya taşıyacağız." dedi.
Türkiye'den ocak ayında 60 ülkeye 392 ton çay ihraç edilerek, karşılığında da 1 milyon 643 bin 128 dolar gelir sağlandı.
Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Kara, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 26 bin kişinin hayatını kaybettiğini, sigaraya bağlı ölümlerin ise yılda 80 bin olduğunu bildirdi.
Türk dizilerini İspanya'ya getiren Atresmedia Grubunun Genel Müdür Yardımcısı Jose Antonio Anton, Türk dizilerinin, İspanya'da beklentilerin üzerine çıktığını belirtti.
Rize'de kadın doktora orakla saldıran şahsa ev hapsi verilmesine itiraz eden savcılık, kararı bir üst mahkemeye taşıdı.
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, "Özellikle son belediye seçimlerinden sonra hevesleri kabaran bazı muhalefet partilerinin 'Efendim AK Parti şöyle oluyor, AK Parti zayıflıyor' gibi eleştirilerine en güzel cevap 1 milyondan fazla üyenin yapılmış olmasıdır." dedi.
BAYBURT’ta dondurucu soğuklar nedeniyle yüzeyi buz tutan Demirözü Baraj gölünde seyirlik manzara oluştu.
Trabzon’da apart otelde temizlik işçisi olarak çalışan G.İ.adlı kadına zorla fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alınan işletme sahibi B.G., tutuklandı.
KARADENİZ'de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, deniz suyu sıcaklığının da beklenen seviyeye düşmesine engel oldu. Deniz suyu sıcaklığının yüksek seyretmesi balıkların hem boy hem de göç yollarını olumsuz etkiliyor. Tersine balık göçünün başladığı bölgede uzmanlar av yasağı tarihlerinin ileri ya da geri alınarak bölgesel olarak belirlenmesini istiyor.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesinde maharetli demir ustaları tarafından hediyelik eşya olarak üretilen kılıç, kama, gürz, mızrak ve kalkan gibi savaş aletlerine ilgi, tarihi diziler sayesinde arttı.
Rize'de bir kişi kendisi ile aynı isme sahip yeğenini silahla vurarak öldürdü. Olaydan bir gün sonra teslim olan şahıs gözaltına alınırken, maktulün öldürüldükten sonra boş bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı.
TRT'den yapılan açıklamaya göre, tamamı Kıbrıs'ta çekilerek ulusal bir kanalda yayınlanacak "ilk dizi" olma özelliği de taşıyan "Bir Zamanlar Kıbrıs" adlı yapım, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesini ekranlara taşıyacak.
Rize’de bu yıl Haziran ayında tamamlanarak Temmuz ayında hizmete girmesi planlanan 29 metrelik çay bardağı şeklindeki ’Çay Çarşısı Projesi’ şehrin vitrin projesi olarak hizmet verecek.
Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen insansız hava aracı (İHA) çözümlerinden biri daha güvenlik güçlerinin kullanımına giriyor.
Pandemi sürecinde mağdur olan şoför esnafına Rize Belediyesi'nde destek geldi. Rize Şoförler Odası Başkanı Turan Akbulut, belediyeye teşekkür ederek peron, çalışma ruhsatı ve benzeri ödemelerde kısmi indirime gidildiğini duyurdu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin film sektörü için doğal bir platoya sahip olduğunu ve bunun tanıtılması gerektiğinin altını çizerek, "Bunun için de ünlü film yapımcılarının Türkiye'de film çekmesini sağlamanız gerekiyor." dedi.
