Kızılay depremzedelere alışveriş kartı verecek
03.03.2023 - 18:13Türk Kızılay, depremzedelerin gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için toplam 70 milyon lira değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacak.
- 0
- 0
- 881
Türk Kızılay, depremzedelerin gıda ve tüketim ürünlerine daha kolay ulaşabilmeleri için toplam 70 milyon lira değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacak.
Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 53 sanatçının 70 eseriyle hazırlanan karma serginin geliri, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere bağışlanacak.
"Arabeskin Babası" veya "Müslüm Baba" olarak tanınan arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses'in vefatının üzerinden 10 yıl geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Deprem bölgesinde) TOKİ'nin inşa edeceği konutlar, zemin artı 3 veya 4 katlı, 3 oda 1 salon olarak hak sahiplerine verilecektir." dedi.
ÇAYKUR, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde 80 noktada afetzede ve görevlilere ücretsiz çay ikramında bulunuyor.
Yaklaşık 500 yıllık geçmişi bulunan Tarihi Maraş Çarşısı'nda 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından esnaf yeniden iş yerlerini açıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Hatay'da yıkılan binaların enkazından çıkarılan evcil hayvanların ve depremden etkilenen sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri üç merkezde yapılıyor.
Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Antalya'yı 1 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 450 bin 283 oldu. Bu rakam, turizm noktasında tüm zamanların en iyi başlangıcı olarak tarihe geçti.
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfınca (LÖSEV), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kurulan "İyilikler Çarşısı"nda hayırseverlerin bağışladığı yardım malzemeleri, afetzedelerin istifadesine sunuluyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) yapılan hasar ihbar sayısı 314 bini aşarken, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya ulaştı.
Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay ve Gaziantep'te görev yapan Rize Belediye İtfaiyesi'nde görevli İtfaiye Çavuşu İsmail Karaosman unutamadığı o anları anlattı.
Birinci Cihan savaşında 9 Mart 1916 tarihinde Rize, Rusların işgaline uğramış, 2 Mart 1918 de bağımsızlığına kavuşmuştur.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde görev yapan adliye personelini ziyaret etti.
Tarihi gerçekleri bilmeyen bazı art niyetli kişiler Rize şehrinin Rize’nin kurtuluşu yok, Ruslar kendileri çekildi masalları anlatılır durur. Kahraman Kalkavan Bey’in bir avuç gönüllü ile Askoroz Deresi’nde verdiği mücadele ve çekilen onca zülüm hiçe sayılır. Neymiş efendim Bir gün Rizeliler demiş ki; her şehrin bir kurtuluşu var Rize’nin yok. Bir gazi bulalım da Rize nasıl kurtulmuş bize anlatsın. Buldukları amca başlamış anlatmaya: Çok zor günlerdi çok. Düşman karşıdan geliyor elinde top tüfek, biz bir kaçtuk bir kaçtuk.. Bu anlatılanlar bir şehrin geçmişine ve en önemlisi Rize şehitlerine saygısızlıktır.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enkaz bölgesinde depremzedelerin tozdan korunmaları için maske dağıtımına devam ettiklerini belirtti.
Şirketlerin yurt dışından satın aldıkları malları Türkiye'ye getirmeden yine yurt dışında satarak elde ettikleri kazancın yarısı beyannamede gösterilerek kurum kazancından indirilebilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tecrübelerimizi ve karşılaştığımız engelleri göz önüne alarak kentsel dönüşüm projelerini mümkün olan en kısa sürede bitirecek bir modele yöneleceğiz." ifadelerini kullandı.
Bakan Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki hasar tespit çalışmalarında, 582 bin bağımsız bölüm ve 202 bin binanın acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
Turan Haste'nin yönettiği "Rutubet", ABD'deki Santa Barbara Film Festivali'nde "En İyi Kısa Film" seçildi.
Türkiye ekonomisi, yılın dördüncü çeyreğinde finans ve sigorta faaliyetleri öncülüğünde yüzde 3,5 ile beklentiler üzerinde büyürken, 6 Şubat'taki depremin büyümeye olumsuz etki etmesi bekleniyor.
