ÇAYKUR'da norm kadro değişikliği ne işe yarıyor?

ÇAYKUR'da norm kadro değişikliği ne işe yarıyor?

  • 2
  • 1

Mevsimlik işçilerin norm kadrosundaki değişiklik neyi değiştirecek?

Norm kadro değişikliği, plan ve bütçe komisyonunda görüşülerek komisyondan çıktı ve meclise gönderildi. 

Edinilen bilgiye göre daha önce daimi yerlerde istihdam edilen ve 5 binleri bulan ÇAYKUR'daki norm kadro sayısı yıllar içerisinde emekli olanlarla 805'lere kadar düştü. 

Daha önce kanun teklifinde; kanun çıktığı anda kurumda bulunan norm kadrolar baz alınarak eksik yerlere geçici işçiler kadroya alınabiliyordu.

Yapılan görüşmeler sonrası bu madde çıkartılarak ÇAYKUR'da çalışan tüm geçici işçilerin eğer ihtiyaç ve talep olursa kadroya geçirilmeleri komisyondan çıkarak meclise gönderildi.

Ayrıca konuyu takip eden yetkililer, 5620 sayılı yasanın 3. maddesinde yer alan "geçici işçiler 11 ay 29 gün çalışır ve buna ilgili bakanlık yetkilidir" maddesinin ilgili kurumlara bırakılmaması ve bu sürenin zorunlu olması için değişiklik çalışmaları yapılıyor. 

Öte yandan Rize milletvekili Muhammed Avcı, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcıları Sultan Murat Karadağ ve Tevfik Ali Hançeroğlu'nun bu kanunun mevsimlik işçiyi tatmin etmediği ve mevsimlik işçilerin leyhine değişiklik yapılmasıyla ilgili çalışmalar yaptığı öğrenildi.

Yarın ise Öz Gıda İş Sendikası, Rize meydanında saat 14.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

İŞTE MECLİSE GÖNDERİLEN O MADDELER: 
Kabul edilen ek madde: "MADDE 13- 5620 sayılı kanuna aşağıdaki ek madde eklenmistir.

EK MADDE 3- 1. maddenin (a) ve (b) bentlerinde belirtilen idare, kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici işçiler; çalıştırıldıkları işyerlerinde geçirdigi hizmet süresi esas alınarak, bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilir. Bu madde kapsamında geçici işçilerin geçişinin yapılabileceği sürekli işçi kadroları için aranan nitelikler ve boş kadro sayısı, en az bir ay önceden işyerinde ilan edilmek suretiyle duyurulur. Bu maddenin uygulanmasında ortaya çıkacak tereddütleri gidermeye idare, kurum ve kuruluşların bağlı veya ilgili olduğu bakanlık yetkilidir. "

MADDE 12-  4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı kamuda geçici iş pozisyonlarında çalışanların sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçirilmeleri, geçici işçi çalıştırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kannunun üçüncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"(3) ikinci fıkranın (a) ve (b) bendi kapsamında vize edilen geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilir. Bu sürenin belilenmesinde idare, kurum ve kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanlık yetkilidir."

 

Haber :

Yorum Yap

Heyelan nedeniyle kapanan yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı

Heyelan nedeniyle kapanan yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı

  • 0
  • 0
Rize'de cinayet şüphelisi tutuklandı

Rize'de cinayet şüphelisi tutuklandı

  • 0
  • 0

Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Beşiktaş eski yöneticisi, Rizeli avukat?