Borsa günü düşüşle tamamladı
30.01.2023 - 18:49BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 95,54 puan azalırken, toplam işlem hacmi 76,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.
- 1
- 0
- 650
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 95,54 puan azalırken, toplam işlem hacmi 76,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.
Cüzzamla Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, solunum yoluyla bulaşan cüzzam (lepra) hastalığından etkilenmiş kişilerin ortopedik ayakkabıya ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu ayakkabıların kişilere ücretsiz temin edilmesini istedi.
Hatay'da Strep-A bakterisi kaynaklı enfeksiyona yakalandığı ve bademcikleri beslenemeyecek kadar şiştiği belirlenen 9 yaşındaki Verda Nur Küçük, hastanedeki 21 günlük tedaviyle sağlığına kavuştu.
Rize'de devlet hastanesinin önünde bir şahıs tartıştığı kişiyi ayağından vurarak yaraladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliği alanında çalışan genç araştırmacılar için TÜBİTAK Temiz Enerji İklim Değişikliği ve
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Rize'de trafik kazası neticesinde hayatını kaybeden hemşire, memleketi Sakarya’nın Taraklı ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu dünyanın bir sonraki salgına hazır olmadığı uyarısında bulundu.
Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.
AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.
Kentte hava sıcaklıklarının dünden itibaren düşmesiyle aralıklarla yağan kar, Kaçkar Dağları ve yaylaları beyaza bürüdü. Kar kalınlığı, dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda 15, 2 bin rakım üzerindeki yaylalarda ise bir metreyi aştı.
İki hafta öncesine kadar kilosu 60 TL'den satılan istavritin fiyatı 120 TL'ye kadar yükseldi
Türk Hava Yolları’nın İstanbul - Rize seferini yapan TK25409 sefer sayılı yolcu uçağına inişi sırasında yıldırım isabet etti. O anları uçaktaki yolcular cep telefonu kamerasıyla kayıt altına aldı.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun: "Teknolojinin az geliştiği dönemlerde vücuttaki değişimler kalp hastalıkları hakkında uyarı kabul edilirdi. Kulak memesinde kırışıklık (Frank), göbek çevresi büyüklüğü, işaret parmağının yüzük parmağından uzun olması ve başın tepe noktasında görülen saç dökülmesi krizin erken belirtilerinden sayılıyordu"
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Strep A bakterisine bağlı olarak antibiyotiksiz iyileşme döneminde enfeksiyon sonrası çocuklarda kalp zarı iltihabı, kalp iltihabı, eklem iltihabı ve böbrek iltihabı görülebildiğini belirtti. Prof. Dr. Alper Şener, bu yüzden Strep A bakterisi görülen çocuklarda antibiyotik tedavisinin şart olduğuna dikkat çekti.
Yutma güçlüğüne sebep olan "akalazya" hastalığı nedeniyle 9 yıl sadece çorba ve sıvı gıdalarla beslenen 22 yaşındaki Melike Öğüt, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde uygulanan ileri endoskopik tedavi yöntemiyle sağlığına kavuştu.
Türkiye, ManpowerGroup İstihdama Genel Bakış Araştırması'nda işe alım iklimine dair olumlu beklentiler açısından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde birinci, dünyada beşinci sırada yer aldı.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yetik, koronavirüs salgınıyla çocuklarda artan miyop ve şaşılığı "pandemi" olarak nitelendirdi.
İYİ Parti Rize İl Kongresi'nde ,Av. Kürşat Hacısüleymanoğlu il başkanı seçildi.
