Adım adım Süper Lig'e: Çoğu gitti azı kaldı

Adım adım Süper Lig'e: Çoğu gitti azı kaldı

  • 1
  • 0

Çaykur Rizespor, bir sezon aranın ardından yeniden Süper Lig'e yükselmeye artık çok yakın.

Spor Toto 1. Lig'in 36. haftasında sahasında Tuzlaspor'u 4-2 mağlup eden Çaykur Rizespor, Süper Lig'e doğrudan yükselme adına dev bir adım attı.

Yılport Samsunspor'un ardından Süper Lig biletini doğrudan almaya en yakın takım olan yeşil-mavililer, topladığı 66 puanla son 2 haftaya en yakın rakipleri Sakaryaspor'un 4, Pendikspor'un ise 5 puan önünde girdi.

Önümüzdeki Hafta Süper Lig'i Garantileyebilir
Ligin 37. haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak Atmacalar, söz konusu maçı kazanması halinde diğer sonuçlara bakmaksızın Süper Lig'e yükselmeyi garantileyecek.

Karadeniz temsilcisi, İzmir'de berabere kalması halinde Pendikspor'un sahasında Bandırmaspor'a kaybetmesi durumunda da Süper Lig biletini kapacak.

Çaykur Rizespor'un Göztepe'ye yenilmesi halinde de Süper Lig'e yükselme ihtimali var. Yeşil-mavililer bu senaryoda Pendikspor'un olası bir mağlubiyetinde, Sakaryaspor'un da son haftayı bay geçmesi nedeniyle ligi 2. sırada tamamlayarak Süper Lig yolcusu olacak.

Çaykur Rizespor, kalan 2 maçta minimum 2 puan alması durumunda da diğer maçlara bakmadan Süper Lig'e çıkacak.

Tek Rakibi Pendikspor
Çaykur Rizespor'un Süper Lig'e doğrudan yükselme adına kalan 2 haftada doğrudan rakibi Pendikspor olacak.

Sakaryaspor, 3. basamakta yer almasına karşın son haftayı bay geçmesi nedeniyle 2. sıradaki Çaykur Rizespor ile arasındaki 4 puanlık farkı kapatma şansı bulunmuyor.

Yeşil-mavilileri 5 puan geriden 4. sırada takip eden Pendikspor ise kalan 2 maçını kazanıp, Karadeniz temsilcisinin maksimum 1 puan almasını bekleyecek. İkili averajda Çaykur Rizespor'a üstünlük sağlayan Pendikspor, olası bir puan eşitliğinde ligi Atmacalar'ın üzerinde tamamlayacak.

Haber: Zeynep Kopuz

Haber :

Yorum Yap

Rize'deki okullara spor malzemeleri dağıtıldı

Rize'deki okullara spor malzemeleri dağıtıldı

  • 0
  • 0
RTEÜ ile TOBB arasında protokol imzalandı

RTEÜ ile TOBB arasında protokol imzalandı

  • 0
  • 0

Hemşin, hangi yıl ilçe olmuştur?