Deniz Feneri Sosyal Tesisi açıldı

Deniz Feneri Sosyal Tesisi açıldı

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi tarafından 2021 yılında şehrin batı yakasında inşa çalışmaları başlatılan, belediyenin imkanlarıyla deniz dolgusu yapılarak elde edilen 10 dönüm arazi üzerinde yapılan 'Deniz Feneri Sosyal Tesisi' halkın hizmetine açıldı.

Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Boğaz mahallesi sahilinde inşa etmiş olduğu Deniz Feneri Sosyal Tesisi'nin içerisinde restoran, seyir terası, denize sıfır oturma alanları, denizcilik müzesi, farklı yaş gruplarında iki ayrı çocuk oyun alanı, yeşil alanlar ve araç otoparkı yer alıyor. 

Açıklamada, vatandaşların sevdikleriyle birlikte denizin kokusunu hissederek ferah ve nezih bir ortamda vakit geçirebilecekleri bir tesis olarak dizayn edilen Deniz Feneri Sosyal Tesisi'nde yer alan Denizcilik Müzesi içerisinde ise geçmişten günümüze denizcilikte kullanılan materyallerin sergileneceği bilgisi paylaşıldı.

Tesisin açılışında konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin; şehrin sahil kısmında farklı bölgelerde bu ve benzeri sosyal tesisler ile yeşil alanlar oluşturarak, vatandaşları denizle buluşturmak istediklerini belirtti.

Başkan Rahmi Metin, Deniz Feneri Sosyal Tesisi ile Rize’de geçmişte şehrin batı kısmında uzun yıllar önce var olan ve zamanla yok olan fener’den esinlenilerek tarihi bir kimliğin günümüzde yeniden yaşatıldığını ifade etti.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı ise vatandaşların kendilerinden sosyal yaşam alanlarının yapılması noktasında taleplerin olduğunu dile getirerek, dolgu çalışmaları tamamlanan millet bahçesi projesinin yakın bir zamanda üst yapısı için ihalesinin yapılacağını ve onun öncesinde şehirde yapılan bu sosyal tesislerin yerinde bir çalışma olduğunu dile getirdi. 

Haber :

Yorum Yap

Tıra çarpan cipteki 3 kişi yaralandı

Tıra çarpan cipteki 3 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Okulda biber gazı topunun patlamasıyla 25 öğrenci gazdan etkilendi

Okulda biber gazı topunun patlamasıyla 25 öğrenci gazdan etkilendi

  • 0
  • 0

Rize ve yöresinde oynanan geleneksel halk oyununun adı nedir?